23.8.23

Δεν τρελαθήκαμε να αποδεχθούμε τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για την Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη!


 Τουρκική εφημερίδα ρωτά πότε θα απαντήσουμε στην πρόταση της Άγκυρας για βοήθεια στον Έβρο

Ερώτημα θέτει ο τουρκικός τύπος στην Αθήνα για την προσφορά βοήθειας της Άγκυρας στην τεράστια φωτιά της Αλεξανδρούπολης

“Η Τουρκία έκανε προσφορά βοήθειας στην Ελλάδα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στις περιοχές της Αλεξανδρούπολη και Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, έγινε πρόταση αποστολής 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών, 2 ελικοπτέρων και μιας ομάδας πυροσβεστών 60 ατόμων στην Ελλάδα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη και τη Ροδόπη. Η πρόταση κατατέθηκε χθες στις ελληνικές αρχές”, αναφέρει η εφημερίδα AKSAM.


Δεν νομίζουμε ότι η χώρα μας σε καμία περίπτωση θα δεχθεί βοήθεια από την Τουρκία, δίνοντας την δυνατότητα καταγραφής από κοντά των στρατιωτικών μας εγκαταστάσεων σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη.

Στην περιοχή εδρεύει το Δ΄Σώμα Στρατού με αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, οι οποίες δεν είναι σε καμία περίπτωση ανοικτές στα μάτια των Τούρκων “πυροσβεστών” από αέρος ή από το έδαφος.
Σήμερα, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν πυρομαχικά από δύο αποθήκες από στρατόπεδα στον Έβρο.

Έπειτα από εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων που εδρεύουν στον Νομό Έβρου βρίσκεται σε επιφυλακή εντός των Στρατοπέδων, για εμπλοκή και αντιμετώπιση της διαμορφούμενης κατάστασης.

Δεν υπάρχει περίπτωση σε όλο αυτό το σκηνικό να έχουμε και Τούρκους “πυροσβέστες” μέσα στα πόδια μας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, είχε άδεια μόνο για 4 ημέρες για τους ίδιους λόγους.

Εκτιμάται ότι η τουρκική συνδρομή των Τούρκων στην Ρόδο, ήταν μια λάθος κίνηση, διότι τα συμφέροντα και ο πόλεμος των πληροφοριών είναι συνεχής και δεν έχει τελειωμό.

https://www.pentapostagma.gr/