6.8.23

Κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ; Ανακαλύφθηκε μυστηριώδες παράνομο κινεζικό εργαστήριο βιοπαραγόντων σε απομακρυσμένη πόλη της Καλιφόρνια!Γιατί να λειτουργεί ένα βιο-εργαστήριο που διευθύνεται από μια «ύποπτη» κινεζική εταιρεία στο Reedley της Καλιφόρνια στην κεντρική κοιλάδα San Joaquin;

Ένα παράνομο εργαστήριο, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν ένα άδειο κτίριο, ανακαλύφθηκε από αξιωματικούς επιβολής του νόμου της πόλης Reedley, όταν είδαν έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου συνδεδεμένο στο κτίριο και το ερεύνησαν.

Το YourCentralValley.com, αναφέρει ότι, η ανακάλυψη έγινε αφού ένας τοπικός υπάλληλος επιβολής του νόμου παρατήρησε αυτόν τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου να βγαίνει απο έναν πίσω τοίχο του κτιρίου.

Το προσωπικό της δημόσιας υγείας παρατήρησε επίσης δείγματα αίματος, ιστών και άλλων σωματικών υγρών και ορούς και χιλιάδες φιαλίδια μη επισημασμένων υγρών και ύποπτου βιολογικού υλικού.

Επιπλέον, βρήκαν 900 γενετικά τροποποιημένα ποντίκια,  για να πιάσουν και να μεταφέρουν το COVID-19, που ζουν σε «απάνθρωπες» συνθήκες. 773 από τα ποντίκια χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία και οι αξιωματούχοι βρήκαν άλλα 178 ποντίκια ήδη νεκρά.

Ακόμη και οι υγειονομικοί υπάλληλοι της κομητείας έμειναν σοκαρισμένοι.

«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στην 26χρονη καριέρα μου στην Κομητεία του Φρέσνο», είπε ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της κομητείας Φρέσνο, Τζο Πράδο.

Αξιωματούχοι της πόλης του Reedley κάλεσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το FBI, το State Department of Toxic Substances Control (DTSC), το State Department of Health, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια (CDPH) και την κομητεία Fresno Τμήμα Δημόσιας Υγείας (FCDPH).

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέτασαν τις ουσίες και εντόπισαν τουλάχιστον 20 δυνητικούς μολυσματικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του κορωνοϊού, του HIV, της ηπατίτιδας και του έρπητα, σύμφωνα με επιστολή των Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Η Mid Valley Times αναφέρει περαιτέρω :

«Τα δικαστικά έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι, το CDC βρήκε δυνητικούς μολυσματικούς παράγοντες στην τοποθεσία. Αυτά περιελάμβαναν τόσο βακτηριακούς όσο και ιικούς παράγοντες, όπως: χλαμύδια, E. Coli, πνευμονία από στρεπτόκοκκο, ηπατίτιδα Β και C, έρπης 1 και 5 και ερυθρά. Το CDC βρήκε επίσης δείγματα ελονοσίας».

Οι πράκτορες βρήκαν επίσης χιλιάδες κουτιά πακέτων, πολλά με ετικέτες αποστολής από την Κίνα.

Το NBC News αναφέρει ότι, μια έρευνα διαπίστωσε ότι ο ενοικιαστής ήταν η Prestige BioTech, μια εταιρεία εγγεγραμμένη στη Νεβάδα και χωρίς άδεια για επιχειρηματική δραστηριότητα στην Καλιφόρνια. Αξιωματούχοι της πόλης μίλησαν με τον Xiuquin Yao, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο πρόεδρος της εταιρείας, μέσω email που περιλαμβάνονται στα δικαστικά έγγραφα.

Ο Yao είπε στους αξιωματούχους ότι, η Prestige BioTech μετέφερε περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν σε μια  εταιρεία, την Universal Meditech Inc. (UMI), στην αποθήκη Reedley από το Φρέσνο μετά την οικονομική καταστροφή της UMI. Η Prestige Biotech ήταν πιστωτής της UMI και προσδιορίστηκε ως διάδοχός της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

«Οι άλλες διευθύνσεις που παρέχονται για αναγνωρισμένους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, ήταν είτε άδεια γραφεία είτε διευθύνσεις στην Κίνα που δεν μπορούσαν να επαληθευτούν», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Φαίνεται ότι, η αποκάλυψη του παράνομου εργαστηρίου ήταν ένα τυχερό εύρημα. Είναι αυτό το παράνομο εργαστήριο η «κορυφή του παγόβουνου»; Πόσα επιπλέον εργαστήρια βιοπαραγόντων θα βρεθούν;

Το εργαστήριο ανακαλύφθηκε από αξιωματικούς επιβολής του νόμου της πόλης Reedley της Καλιφόρνια, όταν είδαν έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου συνδεδεμένο στο κτίριο και το ερεύνησαν.

«Αυτή η έρευνα σε αυτό το παράνομο κινεζικό εργαστήριο βιοπαραγόντων, πρέπει να διεκπεραιωθεί στα υψηλότερα επίπεδα επιβολής του νόμου των ΗΠΑ, για να καθοριστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», αναφέρει έγκριτο μέσο ενημέρωσης.

https://www.pentapostagma.gr