10.8.23

ΕΣΤΙΑ: Αν ήταν Γκρίζοι Λύκοι θα τους φέρνατε συνοδεία μέχρι το Μαξίμου;


Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στο κύριο άρθρο της ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την ανενόχλητη είσοδο και πορεία εκατοντάδων Κροατών χούλιγκανς , στην ελληνική επικράτεια. Πορεία που κατέληξε στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη…
Το άρθρο:ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΤΗ τώρα γράφουμε ότι ή μεγαλύτερη αποτυχία της Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας εντοπίζεται στόν τομέα της επιβολής του νόμου και τής τάξεως Αυτό ήταν κεντρικό σύνθημα στην προεκλογική εκστρατεία του 2019 το όποιο γιά ευνοήτους λόγους δέν επανέλαβε στήν εκστρατεία του 2023. Δεεν μπορούσαμε όμως νά διανοηθούμε ότι ή Ελληνική Αστυνομία έχει περιέλθει σεε τέτοια διάλυση .Ότι υπήρξε ανίκανη να ελέγξει τιις κινήσεις 200 οργανωμένων έστω οπαδών μιας ποδοσφαιρικής ομάδος οι όποιοι έφθασαν να διαπράττουν εγκλήματα στην Αθήνα αφού διέσχισαν τα μισά Βαλκάνια για να φθάσουν εδώ.
Και το χειρότερο, είχε ενημερωθεί από τις 6 Αυγούστου και από την Αστυνομία του Ζάγκρεμπ και από την Interpol για τις προθέσεις των Κροατών χούλιγκαν αλλά δεν προετοιμάσθηκε για να τους αντιμετωπίσει.
Τους άφησε να φθάσουν ανενόχλητοι στην Νέα Φιλαδέλφεια όπου δολοφόνησαν με αλλεπάλληλες μαχαιριές.
Να σημειωθεί δε ότι προεβλέπετο ότι φίλαθλοι από την Κροατία δεν θα έμπαιναν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Ντυναμό με την ΑΕΚ για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λήγκ .Γιατί λοιπόν τους άφησαν να περάσουν; Τώρα καταλογίζονται ευθύνες στους Διευθυντές Τροχαίας των περιοχών από τις όποιες πέρασαν οι φάλαγγες των αυτοκινήτων τους. Μόνον αυτοί φταίνε; Θέλουν να πιστέψουμε ότι υπήρξε πράγματι διαταγή του Αρχηγείου τής Ελληνικής Αστυνομίας την όποια ηγνόησαν όλοι οί διευθυντές της Τροχαίας. Ανεκοινώθη πράγματι εκ των υστέρων ότι από διημέρου είχε εκδοθεί ή διαταγή αυτή; Περιμένουμε λοιπόν νά δούμε τι θά πουν σχετικά οι αξιωματικοί που διενεργούν την σχετική διερεύνηση.
Το ζήτημα όμως άποκαλύπτει ένα γενικώτερο κενό ασφαλείας πού υπάρχει στήν Ελλάδα .Δηλαδή αν ενεφανίζοντο στην Αθήνα Γκρίζοι Λύκοι θα εκινούντο ανενόχλητοι; Θά έφθαναν στό Μέγαρο Μαξίμου χωρίς κανείς να τους σταματήσει; Θα εκινητοποιουντο μόνον οι αστυνομικοί που παρεπιδημοϋν στην οδό Ήρώδου του Αττικού; Θά μπορούσαν ομάδες Γκρίζων Λύκων να έχουν φθάσει στην Αθήνα όπως ακριβώς ήλθαν και οί Κροάτες χούλιγκαν; Μέ μόνη διαφορά ότι θά είχαν περάσει άπό τόνΈβρο. Όπως περνούν καί οί διακινητές παρανόμων μεταναστών .Δέν είναι αυτή εικόνα σοβαρής χώρας.
Ό υπουργός Δημοσίας Τάξεως έχει το ελαφρυντικό ότι έτοποθετήθη προσφάτως στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας. Είναι όμως αρκετό νά καταλογίζει ευθύνες σέ μεσαία στελέχη; Μόνον επτά αξιωματικοί φέρουν τήν ευθύνη για τήν διάλυση της Ελληνικής Αστυνομίας; Οι ηγεσίες είναι άμοιρες;
Όσο περνούν οι ώρες, αποκαλύπτονται περισσότερες πτυχές του προβλήματος. Είναι φανερό οτι υπάρχει όλιγωρία.’Ότι το σύστημα δεν έλειτούργησε. «Βροχή» έφθαναν οι πληροφορίες άπό τήν Κροατία και άπό τό Μαυροβούνιο γιά τις κινήσεις των οργανωμένων οπαδών.
Και όμως αφέθησαν να περάσουν μετά από τυπικό έλεγχο στην Κακαβιά.Ήσαν πολίτες χώρας της Ευρωπαϊκής Ένώσεως.Ήταν άρκετό αυτό γιά νά φθάσουν άνενόχλητοι μέχρι την Άθήνα; ‘Άν ειναι ετσι, πολλά πρέπει νά αναθεωρήσουμε και όσον αφορά στους μεθοριακούς ελέγχους των εισερχομένων στην χώρα.
Υποστηρίζει βεβαίως η Ελληνική Αστυνομία οτι τους είχε υπό «διακριτική παρακολούθηση»! Και τότε τι έγινε; Τους «έχασε» κατά τήν κρίσιμη στιγμή πού έφθαναν στην Νέα Φιλαδέλφεια; Γιατί δεν επενέβη;
Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα. Και δυστυχώς διαπιστώνουμε οτι η Κυβέρνησις δεν δίδει πειστικές απαντήσεις. Μάλλον και στην περίπτωση αυτή γίνεται προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής ζημίας σε μεσαίο επίπεδο. Όπως έχει γίνει κατ’ επανάληψιν με την εκδήλωση προβλημάτων τα όποια οι κρατικές υπηρεσίες απέτυχαν να προλάβουν ή και να καταστείλουν. Άλλά όσο αρνείται το σύστημα να αποδεχθει και να καταλογίσει τις ευθύνες σέ όλη τους την έκταση, δεν υπάρχει και ελπις να διορθωθούν τα πράγματα και να λειτουργήσει σωστά η χώρα.

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com