4.8.23

Προελαύνει το κίνημα της πετσέτας: Μαζεύουν άρον άρον τις ξαπλώστρες στη Νάξο


 Επιχειρηματίες σπεύδουν να μαζέψουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα στις δημοφιλείς παραλίες της Νάξου υπό τον φόβο ελέγχων. Βίντεο και εικόνες από το σημείο.

Η μαζική κινητοποίηση των πολιτών της Πάρου για την "απελευθέρωση" των παραλιών έλαβε γρήγορα μαζικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα η παραλία Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο να έχει πλέον άλλη εικόνα από εκείνη που καταγράφηκε σε βίντεο που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, καθώς απομακρύνθηκε μεγάλο μέρος από τις ξαπλώστρες που είχαν οι επιχειρήσεις.

Μετά την πρώτη αυτή μεγάλη νίκη για το δικαίωμα στον ελεύθερο χώρο στις παραλίες δημοφιλών νησιών, το παράδειγμα φαίνεται να ακολουθούν και μια σειρά από πρωτοβουλίες κατοίκων ανά τη χώρα, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται και οι πρώτες αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου που καταλάμβανε ο εξοπλισμός των επιχειρήσεων στις παραλίες.



Το NEWS 24/7 κατέγραψε τις εικόνες αυτές στην παραλία της Πλάκας, όπου πλέον έχουν μείνει πολύ λιγότερες ομπρέλες και ξαπλώστρες από το προηγούμενο διάστημα.

Ομπρέλες
Ομπρέλες "ξηλώθηκαν" από την παραλία της Πλάκας μετά τις αντιδράσεις  NEWS 24/7
Προελαύνει το κίνημα της πετσέτας: Μαζεύουν άρον άρον τις ξαπλώστρες στη Νάξο

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της παραλίας της Πλάκας όπου καταγγέλθηκε εκβραχισμός από ιδιώτη, διαβρώνοντας με τον τρόπο αυτό το τοπίο, η διαδικασία φαίνεται να έχει σταματήσει από Απρίλιο, καθώς ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία μετά από καταγγελία στην οποία προχώρησε πολίτης στο Λιμενικό.

Βράχια που αφαιρέθηκαν από την θάλασσα στην παραλία της Πλάκας
Βράχια που αφαιρέθηκαν από την θάλασσα στην παραλία της Πλάκας  NEWS 24/7

Παρόμοια είναι και η σημερινή εικόνα από την παραλία της Αγίας Άννας, όπου και εκεί αφαιρέθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η Αγία Άννα σήμερα με περισσότερο ελεύθερο χώρο και λιγότερες ξαπλώστρες
Η Αγία Άννα σήμερα με περισσότερο ελεύθερο χώρο και λιγότερες ξαπλώστρες  NEWS 24/7

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις φαίνεται να προσπαθούν να συμμορφωθούν και στον κανόνα των 5μ από την ακτή, όπου σε πολλές περιπτώσεις είχε παντός είδους τραπεζοκαθίσματα.

https://www.news247.gr

______________________________

Όλα αυτά ε/ίναι "χάδι" και κατα συνθήκην ψεύδη.Η κατάληψη των ακτών αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια, παράνομη και αντικοινωνική. 

Δεν χρειάζονται ειδικές αποφάσεις και "συμβούλια" για το θέμα αυτό. Χρειάζεται θέληση και αποδασιστικότητα.

Δεν μπορεί μια κλίκα να καταλύει το κράτος. Το κράτος πρέπει να επιβάλεται άμεσα.

Μια μπουλντόζα πλαισιωμένη από όργανα της τάξεως έφθανε για να δώσει λύση.

 Όπως ακριβώς έκανε ένας Ενωμοτάρχης -την επομένη της μεταπολιτεύσεως- που μερικοί ιδιοκτήτες παραθαλασσίων οικοπέδων στις Ροβιές Ευβοίας, πιστεύοντας ότι το κράτος κατελύθη, έσπευσαν να επεκτείνουν τα  παραθαλάσσια οικόπεδά τους με συρματοπλέγματα μέχρι μέσα στη θάλασσα!!! Δεν υπολόγισαν όμως την αποφασιστικότητα του Ενωμοτάρχου/ Διοικητή της τοπικής Αστυνομίας, ο οποίος ΑΜΕΣΑ  επιβιβάστηκε μπουλτόζας της ΜΟΜΑ - που ευρίσκετο πλησίον- και ξήλωσε (μαζί με το χειριστή της) όλους τους φράχτες, ενημερώνοντας τους ενδιαφερομένους για αυτόφωρη διαδικασία αν τολμούσαν πάλι κάτι αντίστοιχο.Έτσι η θαυμάσια παραλία των Ροβιών παραμένει μέχρι σήμερα προσιτή στους λουομένους.

ΚΆΤΙ ΑΤΊΣΤΟΙΧΟ ΈΠΡΕΠΕ ΉΔΗ ΝΑ ΕΊΧΕ ΣΥΜΒΕΊ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ.

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ