11.8.23

Στην Ανατολική Μεσόγειο βγαίνει το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han


Με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο θα αποπλεύσει το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.
"Στην πρώτη επέτειο από την ένταξή του στο στόλο μας για έρευνα και παραγωγή, το γεωτρύπανο Abdulhamid Han ξεκινά τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο λέγοντας "βίρα τις άγκυρες” και "πρώτα ο Θεός”" αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter.
Arama üretim filomuza katılışının birinci yıl dönümünde Abdülhamid Han Sondaj Gemimiz Akdeniz'deki yeni görevine vira bismillah diyerek başlıyor.
Pruvası neta, dümeni viya, rüzgârı da kolayına olsun. pic.twitter.com/OeA7BHKBPO— Alparslan Bayraktar (@aBayraktar1) August 9, 2023
Σύμφωνα με το δορυφορικό σύστημα ναυτικού γεωεντοπισμού MarineTraffic.com το Abdülhamid Han παραμένει αυτή τη στιγμή στο αγκυροβόλιο του Τάσουτζου στα ανοικτά της Σελεύκειας, στη νότια Τουρκία, ενώ πορεία προς το πλωτό γεωτρύπανο έχει το πλοίο υποστήριξης Aybuke.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο λιμάνι του Τάσουτζου είναι επίσης αγκυροβολημένο και το Kutsi Ilhan, επίσης σκάφος υποστήριξης του Abdülhamid Han. Τα άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας Yavuz και Fatih δίνουν στίγμα από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως και τα ερευνητικά Barbaros Hayreddin και Oruc Reis.
Πηγή: capital.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com