24.8.23

«Αλητήριοι εμπρηστές, δεν θα γλιτώσετε, εγκληματείτε ενάντια στη χώρα» – Για 9 απόπειρες εμπρησμού μιλάει ο Κικίλιας * Γίνονται προσαγωγές [video]

Όσοι δράστες είναι Έλληνες, είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Οι αλλοδαποί δράστες είναι πράκτορες της ΜΙΤ.
ΟΛΟΙ πρέπει να τύχουν της μεταχειρίσεως και των
ποινών που τους αξίζουν.
ΑΛΕΞ
 

Με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα, πρωτοφανή ένταση και επικαλούμενος επίσημα στοιχεία, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε για εννιά διαπιστωμένες απόπειρες εμπρησμού από πρόθεση τις τελευταίες ώρες στον Αυλώνα.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι οι «αλητήριοι εμπρηστές» θα βρεθούν και «θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη».

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού.

Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία και πήρε διαστάσεις».

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού έγινε γνωστό ότι Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ανδρών που είναι ύποπτοι για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

  • Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ προσήχθη από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο ΑΤ Αυλώνα ένας 45χρονος, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως κινούνταν ύποπτα από το πρωί με το όχημα του στις περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένας δεύτερος άνδρας.