18.8.23

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη ο 25χρονος χούλιγκαν – Επίκεινται νέα εντάλματα σύλληψης
Στη σύλληψη ενός 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού προχώρησαν οι αρχές, το απόγευμα της Παρασκευής. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έρευνα στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη.

Πρόκειται για τον άνδρα για τον οποίο είχε εκδοθεί νωρίτερα ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπαδός του ΠΑΟ φέρεται να ταυτοποιήθηκε από οπτικό υλικό και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στο παρελθόν είχε εμπλοκή σε διάφορα επεισόδια με οπαδικά κίνητρα.

Ο άνδρας αυτός,  φέρεται να ταυτοποιήθηκε από βίντεο που έχει συμπεριληφθεί στην δικογραφία και στο οποίο φαίνεται να συμμετέχει στην ομάδα των Κροατών χούλιγκαν που συγκρούονται με τους οπαδούς της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο συγκεκριμένος μόνο άγνωστος δεν είναι στην Ελληνική Αστυνομία. Περιγράφεται ως ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και μάλιστα προ μηνών είχε κατηγορηθεί για επίθεση με μαχαίρι εναντίον οπαδών του Ολυμπιακού.

Οι τελευταίοι ήταν κατηγορούμενοι σε ποινική δίκη στο Εφετείο της Αθήνας για επίθεση που είχαν διαπράξει το 2019 εναντίον γυναίκας – χούλιγκαν του Παναθηναϊκού στο Ίλιον. Ο καταζητούμενος σήμερα χούλιγκαν του ΠΑΟ βρισκόταν σε καφετέρια πέριξ του Εφετείου και στη θέα των κατηγορούμενων οπαδών του Ολυμπιακού τους είχε επιτεθεί και τραυματίσει με μαχαίρι.


Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, που επικαλείται η ΕΡΤ, σημειώνουν ότι είναι ένας από εκείνους που έχουν καταγραφεί σε οπτικό υλικό να καθοδηγούν την ομάδα των Κροατών χούλιγκαν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Συνεχίζονται οι έρευνες – Ερχονται νέα εντάλματα

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων χούλιγκαν που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και κυρίως για τον δολοφόνο του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Ταυτόχρονα, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που μέχρι αυτή τη στιγμή διαφεύγουν της σύλληψης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.


Ένταλμα σύλληψης σε βάρος οργανωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού για συμμετοχή στα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας εξέδωσαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές. 

Επίκεινται συλλήψεις

Ευρήματα που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σύντομα στην έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης, μετά από αυτό που εκδόθηκε νωρίτερα, έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές, που ερευνούν την αιματηρή συμπλοκή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, η οποία κατέληξε στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, μετά το ένταλμα σε βάρος οπαδού του ΠΑΟ, φέρεται ότι θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια, εκδίδοντας νέα εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα για τα οποία προκύπτει εμπλοκή τους σε όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους μία σειρά από συγκεκριμένα ευρήματα, που εξετάζονται και η αξιοποίηση των οποίων αναμένεται ότι θα φέρει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού νέους κατηγορούμενους.

Στο μεταξύ, πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης αναφέρουν πως ουδέποτε αρνήθηκαν εισαγγελείς τη συνδρομή και παρουσία τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όταν τους ζητήθηκε. Αναφέρουν επίσης ότι δεν υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική παρουσία πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αντίθετα για τους επόμενους αγώνες της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ, καθώς και του Παναθηναϊκού, έχουν ήδη ξεκινήσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων με παρόντες εισαγγελικούς λειτουργούς.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου αφορά την τήρηση της νομιμότητας και όχι την επιχειρησιακή οργάνωση και δράση της Αστυνομίας.