9.8.23

Το δρομολόγιο του θανάτου: Επί 20 ώρες κανείς δεν σταματούσε του Κροάτες νεοναζί – Οι ολιγωρίες της ΕΛ.ΑΣ.

Το ερώτημα είναι:  Η αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ οφείλεται σε ανικανότητα, αδιαφορία, αδυναμία ή σε 
άνωθεν εντολές για τήρηση ήπιας στάσης; Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν, γιατί εντολές
για "ηπια" στάση δίνεται κυρίως από πολιτικά πρόσωπα...
ΑΛΕΞ

 Ξεκάθαρη είναι η ολιγωρία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ένα κονβόι με Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν που ήρθαν στην Ελλάδα για να μαχαιρώσουν οπαδούς της ΑΕΚ, παρόλο που είχε ενημερωθεί τουλάχιστον δύο μέρες πριν για τον κίνδυνο. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Κροάτες ταξίδευαν επί περίπου 20 ώρες, κανείς όμως δεν τους σταμάτησε, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς υπήρχε η σχετική ενημέρωση.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας «ξεσκεπάζουν» την αδιαφορία της ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, βαραίνουν πρωτίστως την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς πρόκειται για μία ακόμα αποτυχία της από τις πολλές που έχουν συμβεί μέχρι τώρα στις πρώτες σαράντα και κάτι ημέρες από την έναρξη της νέας θητείας της.

Το δρομολόγιο του θανάτου των Κροατών

  • Η ομάδα των ακραίων χούλιγκαν πέρασε από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι προς Μαυροβούνιο μεταξύ 03:00 εως 06:00 το πρωί της Δευτέρας και εν συνεχεία προς Αλβανία. Στο ενδιάμεσο θεωρείται ότι έκαναν κάποια στάση
  • Στις 13.00 της Δευτέρας περνάνε στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς.
  • Στις 20:00 περνούν από τα διόδια της Πάτρας
  • Στις 22:00 από διόδια Ελευσίνας. Από αυτό το σημείο έχουν καταγραφεί περίπου 10 από τα περίπου 35 οχήματα των χουλιγκανς.
  • Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη».
  • Μέχρι και τις 23.00 μετακινήθηκαν κάποιοι με τον ΗΣΑΠ. Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό «Πευκάκια», από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Στις 23.05 της Δευτέρας ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Στις 23:45 έχουμε την διακομιδή 29χρονου με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από Τέμνον και νύσσον όργανο) στον οποίο έκαναν ΚΑΡΠΑ έως τη 01:20 οπότε και δυστυχώς κατέληξε.

ΣΤΑΣΥ: Ο σταθμάρχης ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ «Πολυπληθής ομάδα ατόμων εισήλθε στον σταθμό της Γραμμής 1 του Μετρό “Ειρήνη” και έγινε άμεσα αντιληπτή από τον σταθμάρχη. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, ο σταθμάρχης ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου και τον ελεγκτή ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ για την παρουσία των ατόμων στον σταθμό και την επιβίβασή τους σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. Η πληροφορία διαβιβάστηκε άμεσα στον συντονιστή του σχεδίου “Αριάδνη” της ΕΛ.ΑΣ. Τα άτομα αποβιβάστηκαν στον σταθμό “Περισσός”». Τέλος το βιντεοληπτικό υλικό με τους ακριβείς χρόνους έχει ανακτηθεί και θα παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ

Στο μεταξύ, στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23:00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.