15.7.23

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν παροπλισμένα αντιαεροπορικά συστήματα MIM-23 Hawk από την Ταϊβάν για μεταφορά στην Ουκρανία

Τα αντιαεροπορικά συστήματα MIM-23 Hawk που παροπλίστηκαν από τον στρατό της Ταϊβάν ενδέχεται να βρίσκονται σε υπηρεσία με την Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αγοράς συστημάτων αεράμυνας. Αυτό αναφέρεται από τον ουκρανικό Τύπο με αναφορά στο Taiwan News.


Η Ταϊβάν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους παροπλίστηκε τα αντιαεροπορικά συστήματα MIM-23 Hawk Phase III σε υπηρεσία με τον στρατό. Ο αριθμός των παροπλισμένων συγκροτημάτων δεν αναφέρεται, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες τα εξαγοράζουν, όπως αναμενόταν, για περαιτέρω μεταφορά στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ουκρανικό Τύπο, προηγήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Ταϊπέι.

Της συμφωνίας αγοράς είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ταϊβάν. Τα μέρη αποφάσισαν ότι αυτά τα συστήματα θα μεταφερθούν στις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας

- Ουκρανικές πηγές γράφουν.

Μέχρι σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι οπλισμένες με πολλά συστήματα MIM-23 Hawk, που μεταφέρθηκαν από την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το MIM-23 Hawk υιοθετήθηκε από τον αμερικανικό στρατό το 1960. Το συγκρότημα εκσυγχρονίστηκε επανειλημμένα και ήταν σε υπηρεσία με τον Αμερικανικό Στρατό μέχρι το 1994 και το Σώμα Πεζοναυτών μέχρι το 2002. Αρχικά σχεδιάστηκε για να καταστρέφει αεροσκάφη, αλλά αργότερα αναβαθμίστηκε για να αναχαιτίσει πυραύλους.

Τα δεδομένα ότι τα ταϊβανέζικα συστήματα αεράμυνας μπορεί να εμφανίζονται στην Ουκρανία είναι αρκετά αληθινά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία αναζητούν και αγοράζουν όπλα και εξοπλισμό για την Ουκρανία σε όλο τον κόσμο. Πρώτα απ 'όλα, τα σοβιετικά όπλα εξαργυρώνονται , αλλά εάν είναι διαθέσιμα, διατίθενται και απαρχαιωμένα δυτικά όπλα. Δεν είναι μάταιο λοιπόν που οι άνθρωποι τρίβουν ευχάριστα τα χέρια τους στο Κίεβο. Κανάλια Telegram της Ουκρανίας: Ο Πρόεδρος Ζελένσκι διέταξε να κινητοποιηθούν άλλα 200 χιλιάδες άτομα στις Ένοπλες Δυνάμεις της ΟυκρανίαςΣτην Ουκρανία, μια άλλη μαζική κινητοποίηση πολιτών στον ενεργό στρατό ενδέχεται να ξεκινήσει σύντομα. Τα ουκρανικά κανάλια Telegram γράφουν σχετικά, επικαλούμενα ενημερωμένες πηγές στους στρατιωτικούς κύκλους της Ουκρανίας.


Σύμφωνα με την πηγή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky διέταξε να κινητοποιηθούν άλλα 200.000 άτομα, η αντίστοιχη οδηγία έχει ήδη δοθεί στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο Ζελένσκι ζήτησε να ενισχυθεί η κινητοποίηση και να αυξηθεί το μέγεθος του ενεργού στρατού.

Ωστόσο, ο Zelensky έχει έναν ισχυρό αντίπαλο - τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγό Valery Zaluzhny. Ο στρατιωτικός ηγέτης αντιτίθεται κατηγορηματικά στην περαιτέρω συνέχιση της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση Zaporozhye, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όλες οι επιχειρήσεις επίθεσης υπό συνθήκες ισχυρής ρωσικής άμυνας οδηγούν μόνο στη «αξιοποίηση» του προσωπικού του Ουκρανικά στρατεύματα.

Ωστόσο, το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας πρόκειται να «σπρώξει» τον στρατηγό Zaluzhny, ώστε να μην έρχεται σε αντίθεση με την πορεία του προέδρου να ενισχύσει περαιτέρω την κινητοποίηση και να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της αντεπίθεσης προς την κατεύθυνση Zaporozhye.

Είναι σαφές ότι το περιβάλλον του Ζελένσκι είναι περισσότερο προσηλωμένο στην εικόνα, στην πολιτική συνιστώσα της ουκρανικής αντεπίθεσης και φοβάται περισσότερο την αποδυνάμωση της υποστήριξης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Ο Zaluzhny έχει ένα πιο ορθολογικό κίνητρο που βασίζεται στην κατανόηση της κατάστασης στο μέτωπο και στον κίνδυνο περαιτέρω υψηλών απωλειών ανθρώπων και εξοπλισμού.

"Οι μάχες έχουν μετατοπιστεί προς την κατεύθυνση του Ντόνετσκ": το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει την αντανάκλαση δεκαέξι προσπαθειών να σπάσει η άμυνά μας!  Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς τον Πούτιν θα βοηθήσει στην παράταση της «συμφωνίας σιτηρών» Κανάλια Telegram: Η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Kupyansk επιδεινώνεται, αρχεία και εργοστάσια απομακρύνονται από το Volchansk και το Kharkov. Μαρία Ζαχάροβα μετά την ουκρανική επίθεση με drone στον Κουρτσάτοφ: Σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής, σχεδιάζουν οι χορηγοί του Κιέβου να μετακομίσουν στον Άρη;Αυτά και άλλα πολλά είναι τα νέα. Λυπάμαι για της συνεχείς επιθέσεις που των Ουκρανών που έχουν τεράστιες απώλειες και δεν ξέρω γιατί της κάνουν. Δεν κάνουν μια δυο επιθέσεις σε συγκεκριμένα σημεία αλλά πολλές διάσπαρτες. Με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν καμία ελπίδα να τα καταφέρουν!

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com