25.7.23

Ο απαράδεκτος Ερντογάν θυμήθηκε το φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν: Κατηγορεί τους Έλληνες επειδή απέρριψαν μία “λύση” που εξυπηρετούσε μόνο τον τουρκικό Αττίλα

 

Τη (δήθεν) ειλικρίνεια που υπέδειξε η Τουρκία την περίοδο του (φιλοτουρκικού) σχεδίου Ανάν «για να βρεθεί μια διαρκής και δίκαιη ειρήνη στην Κύπρο», μπορεί να την επιδείξει ξανά.

Την παραπάνω δήλωσε ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, χθες βράδυ, μετά την λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό μέγαρο.

Όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής και την πρόσφατη επίσκεψή του στις χώρες του Αραβικού Κόλπου και στο ψευδοκράτος.

Στα κατεχόμενά, είπε, γιόρτασαν με ενθουσιασμό την 20η Ιουλίου, τη «γιορτή ειρήνης κι ελευθερίας» -όπως αναφέρθηκε στην άνανδρη τουρκική εισβολή- και εγκαινίασε τον νέο τερματικό σταθμό και τον νέο δίαυλο του παράνομου “αεροδρομίου” της Τύμπου, ευχόμενος ξανά «καλορίζικο» στο «αεροδρόμιο» που θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 10 εκ. επιβάτες το χρόνο.

Ποτέ δεν ξέφυγαν, ούτε θα ξεφύγουν από μια λύση στην βάση των πραγματικοτήτων του νησιού, συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε την ευθύνη για το νησί της Κύπρου να αποκτήσει μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη. Έχουμε δείξει την ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα σε όλες τις διαδικασίες μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένου του (φιλοτουρκικού) Σχεδίου Ανάν, και θα το ξανακάνουμε εάν χρειαστεί. Ωστόσο, οι απέναντί μας θα πρέπει να αναγνωρίσουν την κατάσταση επί του εδάφους αντί να επιμένουν σε επιβολές» είπε.

Στην 49η επέτειο της δήθεν …«ειρηνευτικής επιχείρησης» –όπως αποκάλεσε και πάλι την εισβολή– για άλλη μια φορά «μνημονεύω τους μάρτυρες μας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους βετεράνους μας. Θα ήθελα να τονίσω ότι η υποστήριξή μας προς την (παράνομη) τδβκ» -όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος– «είναι διαρκής και ότι η συμβολή μας θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς από τη γεωργία μέχρι την ενέργεια, από το νερό στον ηλεκτρισμό, από τις μεταφορές στην υγεία».

https://hellasjournal.com