21.7.23

Κόμπος στο στομάχι η μαρτυρία της Λέλλας Χριστοδουλίδου: Κόλαση,βιασμοί,αίσχη

Τα οπλικά συστήματα γιατί τα αγοράσαμε και Πρωθυπουργέ;
Για να μοιράσουμε το Αιγαίο και να εγκαταλείψουμε τη Κύπρο;
Μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό και χωρίς την αγορά, όπως έκαναν
και οι..."δοξασμένοι" προκάτοχοί σας από το 1974 και μετά!
Τότε έφταιγε η "χούντα", η Κύπρος που ήταν...μακράν (και ας είχαμε τότε υπεροπλία) και όχι ο Μακάριος που ήθελε να διώξει τον 'Ελληνικό
Στρατό από το νησί ,
προκάλεσε το πραξικόπημα και μετά καί κάλεσε από το Λονδίνο (BBC) τις "εγγυήτριες δυνάμεις"
Αγγλία και Τουρκία να επέμβουν!!!
Αυτά τα ξεχάσαμε και τον υμνούμε!
Κοντολογίς, αυτός κάλεσε τη Τουρκία να κάνει απόβαση (αν και θα την έκανε και χωρίς αυτόν) αυτος όμως τη νομιμοποίησε!
Α.Α

Κόμπος στο στομάχι. Μια μαρτυρία σαν όλες τις άλλες; Μπορεί. Κάθε μια έχει τη σημασία της. Άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν από τη μια ώρα στην άλλη. Περπάτησαν ξυπόλητοι να βρουν στέγη για τις οικογένειές τους. Μάνες έχασαν παιδιά. Μωρά ορφάνεψαν. Στρατιώτες δεν επέστρεψαν ποτέ στο τραπέζι της Κυριακής.

Εισβολή. Πόλεμος. Κόλαση. Απόγνωση. Προσφυγιά. Δεν ξεχνούν. Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεχνούν. Σαν στάμπα τη ζωή τους έχει σημαδέψει το κακό του 1974.

Από χθες, 19 Ιουλίου 2023 κυκλοφόρησε στο youtube η μαρτυρία της Προϊσταμένης Matron του Νοσοκομείου Κερύνειας το 1974, Λέλλας Χριστοδουλίδου.


«Τι ζητάτε, το ξέρω, ήρτετε για όπλα. Όπλα έχω, έβρετε τα λαλώ τους, ενώ εν τζιαι είχα. Βλέπαμε το πλοίο, βγαίνανε ξυρισμένα κεφάλια, άγριοι. Άδειασαν τις φυλακές της Ανατολίας και τους έφεραν στην Κύπρο. Έκαναν τα αίσχη.. μας έδιωξαν από τα σπίτια. Εκτός των βιασμών.. ξέρεις τι είναι να βιάσουν γυναίκα 8 άνθρωποι και να είναι το μωρό των 7 χρονών.. φανταστήκατε τι αίσχη έκαναν; Να μην αξιώσει κανέναν ο Θεός να ζήσει ότι έζησα.. έχει και πράγματα που θα τα πάρω μαζί μου στον τάφο».Το σπίτι της ήταν απέναντι από το Νοσοκομείο. «Οι αξιωματικοί περνούσαν από το σπίτι μου, το οποίο ήταν στον κύριο δρόμο».

«Θυμάμαι που κτύπησε το τηλέφωνο.. βούρησα τη σκάλα και ανέβηκα. Εκείνη την ώρα πέρασε το αεροπλάνο και έριξε την ακταιωρό.. δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Πόσα παιθκιά πήγαν.. πόσες μανάδες έχασαν παιδιά. Δυστυχώς… από την προδοσία μας τη μεγάλη. Πήγαμε στο Πέλλα Πάις .. βάλαμε σεντόνια χαμέ. Εκείνους που ήταν σοβαρά τους αφήναμε μέσα στην εκκλησία. Άλλους τους στέλναμε στη Λευκωσία από την πίσω μεριά του Αββαείου.

Οι Τούρκοι μας φώναζαν δυνατά.. πού εν η μάνα σας έφυεν τζιαι άφησε σας… για την Ελλάδα… ενώ εμάς εν δαμέ τζιαι υποστηρίζει μας.. μας περίπαιζαν».

Πρόσφυγες στο ίδιο μας το σπίτι

«Όταν ο πάτερ πει το πλούσιοι επτώχευσαν κα επείνασαν πάντα θα με δεις να κλαίω διότι πράγματι πεινάσαμε. Ήρθα με την ποδιά του νοσοκομείου και με τα φλιπ φλοπ. Ακούγαμε να λένε ήρθαν οι πρόσφυγες.. έλεγαν στα παιδιά τους φάε γιατί εννά σου τον φαν οι πρόσφυγες. Πήγαν γονείς στο δημοτικό των Αγίων Ομολογητών και είπαν στη δασκάλα μην βάλεις το μωρό μου με τα προσφυγούθκια.. μάρτυς μου ο Θεός.

Διαβάστε επίσης: Η αιχμαλωσία, το προσκλητήριο γάμου & τα γράμματα που δεν έφτασαν ποτέ (VID)

Όταν σας πω μωρό 7 ετών.. γυναίκα 83 ετών τι θέλετε άλλο; Αισχρότητες έκαναν.. γυναίκα την βίασαν μέσα στο μπάνιο 7 άτομα. Εβίαζαν.. εμείς από το παράθυρο του Πέλλα Πάις βλέπαμε το πλοίο. Κοπέλες.. τίμιες, τιμιότατες δεν έφευγαν από τη μάνα τους και τις βίασαν μες το σπίτι τους. Γι’ αυτό σας λέω να μην αξιώσει ο Θεός.. εγώ περπατούσα και τα πόδια μου ήταν ολογαίματα..».

Ολόκληρη η μαρτυρία στο βίντεο πιο κάτω.