6.7.23

Καταγγελία- «φωτιά» Αϋφαντή για Γεραπετρίτη: Πήγε στην Κύπρο για να πιέσει για εθνικές υποχωρήσεις!

kataggelia fotia ayfanti gia gerapetriti pige stin kypro gia na piesei gia ethnikes ypochoriseis 01  

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προβλέπει εθνικές υποχωρήσεις αποκαλύπτει ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, τονίζοντας ότι οι «τουρκικές επιδιώξεις γίνονται εντός ΝΑΤΟ πρακτική με προτροπή των ΗΠΑ και δεν αντιδράμε».

Μιλώντας στον 98.4, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής έκανε λόγο για υποκριτική επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη στην Κύπρο, από τη στιγμή που «έχουμε αποδεχθεί, μη εκφράζοντας διαφωνία, την πρόταση του ΝΑΤΟ στα επιχειρησιακά του σχέδια ότι η Κύπρος από χώρα μετατρέπεται σε χώρο με αναφορά σε συντεταγμένες και όχι σε κρατική οντότητα, και τα Στενά, ονομασία από διεθνείς συνθήκες, να αποκαλούνται με διπλό τρόπο και τουρκικά για όποια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ το επιθυμεί».

Σύμφωνα με τον κ. Αϋφαντή ο Γεραπετρίτης πήγε στην Κύπρο μόνο και μόνο για να ανακοινώσει την αποδοχή των επιχειρησιακών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ. Επομένως ποια θα είναι η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους από τη στιγμή που έστειλε το δεξί του χέρι στην Κύπρο για να ανακοινώσει όσα έχουν αποφασιστεί;
 

Επιπλέον, ο κ. Αϋφαντής αποκάλυψε ότι στο παρελθόν καταγράφηκε στα αρχεία του ΝΑΤΟ, πρόταση από την πλευρά της Ελλάδας για τα Στενά προκειμένου να αποκαλούνται σημεία «ελέγχου συμφόρησης», κάτι που η Τουρκία και οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να επικαλεστούν στο μέλλον για τη μη επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

Η μετατροπή της Κύπρου σε συντεταγμένες στα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για περιοχές της Ελλάδας, όπως η Λήμνος και για αυτό πλέον η αντίδραση είναι μόνο στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο κ. Αϋφαντής τόνισε ότι  δήλωση Γεραπετρίτη στη Λευκωσία πως «τώρα υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού»… «συνιστά στη ουσία προτροπή στη Κυπριακή Δημοκρατία να αποδεχθεί ένα σχέδιο αγγλικής εμπνεύσεως υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του ΟΗΕ, “παραλλαγή Ανάν”, διαφορετικά η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να “νίψει τα χέρια της». 

Όπως τονίζει ο κ. Αϋφαντής, η Ελλάδα κακώς βιάζεται για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν (με υπόδειξη των ΗΠΑ), την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος δεν κάνει βήμα πίσω στις αναθεωρητικές του βλέψεις.

 

Πηγή: newsbreak.gr

https://www.tideon.org/