3.7.23

Ο Λευκός Οίκος ομιλεί για τη διατήρηση της σταθερότητας στο Αιγαίο: Τι άλλο είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας


 Τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στο Αιγαίο ήταν στο μενού της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Στη διάρκεια της συνομιλίας υπογραμμίστηκε η κοινή δέσμευση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, κ. Μπάιντεν συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Οι ηγέτες υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αμυντικής μας συνεργασίας ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ, των προσπαθειών για εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και των διαρκών δεσμών μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών μας.

Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών μας σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο».

  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden).

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και τη βούλησή τους για την ενίσχυση και εμβάθυνση της εξαιρετικής ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Joe Biden εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και για τον ρόλο της ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου στην περιοχή.

Με πληροφορίες από τον ανταποκριτή Πέτρο Κασφίκη
Ουάσινγκτον, United States

https://hellasjournal.com