25.7.23

Ξαφνική κίνηση από το Πεντάγωνο, στέλνει χιλιάδες πεζοναύτες στον Κόλπο
Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να στείλει πρόσθετες δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων πεζοναυτών, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αυξήσει τη σταθερότητα και να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή .
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, διέταξε την ανάπτυξη τμήματος της αμφίβιας ομάδας ετοιμότητας «Bataan» στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ «CENTCOM».
Από την πλευρά του, ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Michael ‘Eric’ Korella, επιβεβαίωσε ότι αυτές οι πρόσθετες δυνάμεις θα προσδώσουν «μοναδικές δυνατότητες» στην περιοχή με στόχο την περαιτέρω προστασία της ελεύθερης ροής του διεθνούς εμπορίου και την υποστήριξη της βασισμένης σε κανόνες διεθνούς τάξης.
Αυτή η ανακοίνωση ήρθε στον απόηχο μιας προηγούμενης κίνησης του Πενταγώνου, καθώς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F-16 στη Μέση Ανατολή, εκτός από το αντιτορπιλικό USS Thomas Hudner.
Τον Μάιο, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή του Κόλπου, καθώς ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι, αποκάλυψε ότι θα ληφθούν μια σειρά κινήσεων για την ενίσχυση της αμυντικής θέσης των ΗΠΑ στην περιοχή.

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com