20.7.23

Η Ολλανδία άρει τον περιορισμό εξαγωγής εξοπλισμού στην αμυντική βιομηχανία της ΤουρκίαςΗ Ολλανδία ανακοίνωσε ότι άρει τον περιορισμό στην εξαγωγή ορισμένου εξοπλισμού αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία, δημοσιεύει τούρκικο δημοσίευμα.

Το ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομίας και Κλιμάτων δημοσίευσαν κοινό κείμενο σχετικά με την απόφαση για άρση του περιορισμού στις εξαγωγές εξοπλισμού αμυντικής βιομηχανίας.

Το κοινό κείμενο των τριών υπουργείων ανακοίνωσε τα μέτρα που έλαβε η ολλανδική κυβέρνηση σχετικά με τους ελέγχους των εξαγωγών όπλων για την προώθηση της μεγαλύτερης σύγκλισης στην αμυντική συνεργασία στην Ευρώπη.

Στο κείμενο αναφέρθηκε ότι η ολλανδική κυβέρνηση ήθελε να ενισχύσει την ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή της Ολλανδίας σε αυτά τα έργα, και επεσήμανε ότι αυτό απαιτεί θεμιτό ανταγωνισμό στην Ευρώπη.

Στο κείμενο, υπογραμμίστηκε ότι η οικονομική ζωτικότητα και η καινοτόμος δύναμη του ολλανδικού τομέα της αμυντικής βιομηχανίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές και ότι περισσότερο από το μισό (54 τοις εκατό) του κύκλου εργασιών αυτού του τομέα προέρχεται από εξαγωγές.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε ότι θα λήξει άμεσα η περιοριστική απόφαση για την εξαγωγή εξοπλισμού αμυντικής βιομηχανίας, η οποία ισχύει σήμερα για την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία.

The Hellenic Information Team

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com