4.7.23

Στους 300 της Βουλής: «Καλό έργο» και μια «υπόδειξη»!...  Υπερκομματικό «πιπεράτο» του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Ορκίστηκαν χθες πρωί οι νέοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού ως μέλη της νέας Βουλής που προέκυψε μετά τη δεύτερη Κυριακή της 25ης Ιουνίου, οι περισσότεροι με θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο, οι Μουσουλμάνοι στο Κοράνιο και πολλοί πολιτικά μέσα σε πραγματικά εορταστική ατμόσφαιρα. Η χθεσινή ήταν ημέρα γιορτής της Δημοκρατίας…

     Επιστρέφω στα δύο συνθετικά στοιχεία του τίτλου μου:

     Πρώτον, «Καλό Έργο» εύχομαι στα μέλη της νέας Κυβέρνησης και στα μέλη των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης για το καλό του Ελληνικού Λαού με την εισαγωγή και εδραίωση εκείνων των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι καιροί ώστε να εξασφαλισθεί ένα καλύτερο μέλλον τα παιδιά και τα εγγόνια μας. 

     Δεύτερον, ως πολίτης αυτής της Πατρίδας κάνω και μια υπερκομματική. ευγενική και συνοδευόμενη από τον προσήκοντα σεβασμό «υπόδειξη» στους 300 της νέας Βουλής.

     ‘Όχι η «υπόδειξή» μου δεν αφορά σε περικοπή μισθών και επιδομάτων, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί  ως έκφραση εκδίκησης για την περικοπή της δικής μου σύνταξης όπως και εκατομμυρίων άλλων συνταξιούχων και δεν θα τους ζητήσω να εγκαταλείψουν τα «κρατικά» αυτοκίνητά τους (που χρηματοδοτούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι φορολογούμενοι ‘Έλληνες πολίτες) ούτε να μειώσουν τον αριθμό των αστυνομικών που αποτελούν της «προστασία» τους.

     Η υπόδειξή μου αφορά στα τρένα της “Hellenic Train» (Ferrovie dello Stato Italiane) και στον αριθμό Ελλήνων και ξένων επιβατών που σταμάτησαν να τα χρησιμοποιούν μετά την καταστροφική σύγκρουση των Τεμπών που κόστισε τουλάχιστον 57 ζωές και «βύθισε» στον  πόνο εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες συγγενών και φίλων των θυμάτων της τραγωδίας.

     ΔΕΝ υπήρξα και δεν είμαι με κανένα τρόπο «συνδεδεμένος» με την Hellenic Train (την πρώην ΤΡΑΙΝ-ΟΣΕ) και το «πιπεράτο» μου δεν είναι Δελτίο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων!

     Ομολογώ, όμως, ότι από τον Σεπτέμβριο του 2022 που επέστρεψα στη γενέτειρά μου Κατερίνη ήμουν, και συνεχίζω να είμαι, έχοντας ξεπεράσει τους δικαιολογημένους μετά από τέτοιο καταστροφικό και αναιτιολόγητο μέχρι στιγμής ατύχημα, τακτικός πελάτης του τρένου στη διαδρομή Κατερίνη-Αθήνα και επιστροφή…

     Ποια είναι λοιπόν η «υπόδειξή» μου;

     Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές ΟΛΩΝ των Κομμάτων της νέας Βουλής σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ, (η «υπόδειξή» μου είναι ουσιαστικά «παράκληση») να ξεχάσετε για λίγους μήνες τα «κρατικά» αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα και να χρησιμοποιήσετε τα ΤΡΕΝΑ για να βεβαιωθούμε ότι τα θεωρείτε ΑΣΦΑΛΗ αφού θα σας βλέπουμε σε όλες τις διαδρομές από και προς Αθήνα-Πελοπόννησο, από και προς Αθήνα Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Μακεδονία!… 

     Είναι σχεδόν κανόνας με τρένα να μετακινούνται οι Βουλευτές στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης…

     Ο φόβος που κυρίευσε τις ψυχές των επιβατών τρένων μετά την πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη οδήγησε πολλούς στη χρήση αυτοκινήτων και αεροπλάνων…

     Αλλά το κόστος των διοδίων και το κόστος της Βενζίνης/πετρελαίου είναι συγκριτικά εντυπωσιακά μεγαλύτερα από το κόστος εισιτήριου του τρένου.

     Υποθέτω ότι τρίβουν τα χέρια τους (εδώ βγάζω κακία) οι ιδιοκτήτες αυτοκινητοδρόμων και οι «πετρελαιάδες» αλλά σε μια σχεδόν «πτωχευμένη» χώρα αυτό τιμωρεί ακόμη πιο πολύ τους πολίτες που δεν διαθέτουν χοντρά πορτοφόλια για τη μετακίνηση των ίδιων και των παιδιών τους που σπουδάζουν σε πόλεις της Ελλάδος όπου υπάρχει η επιλογή τρένου.