8.7.23

Ρωσία & Κίνα «καπαρώνουν» την Σελήνη: Ξεκινά πρωτοφανής ρωσική αποστολή προσεδάφισης-Οι Κινέζοι έτοιμοι να ξεκινήσουν εξόρυξη ηλίου-3; (Βίντεο)

  

Ανακοινώθηκε νέα ρωσική αποστολή προσεδάφισης στον σεληνιακό νότιο πόλο με ποσοστό επιτυχίας 70%! Αυτό αποκαλύφθηκε σε ομιλία του Πούτιν με τον επικεφαλής της εταιρείας Roscosmos

ΗΒρετανία αποκαλύπτει κινεζικό σχέδιο εξόρυξης στο φεγγάρι, ενώ η Ρωσία σκοπεύει να ξεκινήσει μία επικίνδυνη και επαναστατική αποστολή στον μοναδικό δορυφόρο του πλανήτη μας.

Φιλόδοξοι οι Κινέζοι: Στοχεύουν Ήλιο-3Σύμφωνα με κάποιες πηγές λοιπόν, το Πεκίνο ενδιαφέρεται μεταξύ άλλων να εξορύξει ήλιο-3 από την Σελήνη, το οποίο θεωρείται πιθανό καύσιμο για έναν αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης.Η Κίνα συγκεκριμένα μπορεί να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες κατά τις επόμενες δεκαετίες. Ο επικεφαλής της διαστημικής διοίκησης των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, Πολ Γκόντφρεϊ, μίλησε στην αμερικανική εφημερίδα The Times για αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πεκίνο ενδιαφέρεται κυρίως στο προαναφερθέν στοιχείο, δηλαδή το ήλιο-3 (helium-3).«Η Κίνα έχει παρουσιάσει ένα επίσημο έγγραφο που εξετάζει τα σημαντικότερα ορυκτά μέταλλα στο φεγγάρι. Έχουν ήδη παραδώσει σεληνιακά δείγματα στην Γη και κινούνται ακόμη παραπέρα σε αυτήν την κατεύθυνση. Η εξόρυξη αστεροειδών θα γίνει πραγματικότητα κατά την διάρκεια της ζωής μας» δήλωσε ο Βρετανός αξιωματούχος.Σημείωσε επίσης πως η Ρωσία και η Κίνα επενδύουν πολλά χρήματα στην εξερεύνηση του διαστήματος και στην δημιουργία νέων τύπων διαστημικών όπλων. Εύστοχα παραδείγματα των δηλώσεων του Βρετανού επικεφαλής είναι νέα όπλα που μπορούν να καταστρέψουν δορυφόρους και τα οποία σίγουρα προβληματίζουν τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.Ποιο Είναι το Ήλιο-3;Το Ήλιο-3 είναι ένα ελαφρύ και σταθερό ισότοπο του ηλίου με δύο πρωτόνια και ένα νετρόνιο. Έχουν γίνει πολλές εκτιμήσεις σχετική με την πιθανότητα να αποτελέσει το εν λόγω στοιχείο μία μελλοντική πηγή ενέργειας.Σε αντίθεση με τις περισσότερες αντιδράσεις πυρηνικών συντήξεων, η σύντηξη των ατόμων του ηλίου-3 απελευθερώνει μεγάλα ποσά ενέργειας χωρίς να μετατρέπεται το περιβάλλον υλικό σε ραδιενεργό. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν αντιδράσεις σύντηξης του ισότοπου είναι πολύ υψηλότερες από τις παραδοσιακές για ανάλογες αντιδράσεις.Τέλος, να σημειώσουμε πως πιστεύεται από την επιστημονική κοινότητα πως η Σελήνη είναι πλουσιότερη σε ήλιο-3 συγκριτικά με την Γη.Εχθές, Παρασκευή 30 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Roscosmos, Γιούρι Μπορίσοφ. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Μπορίσοφ αποκάλυψε την έναρξη ενός πολύ ενδιαφέροντος προγράμματος.