3.7.23

Δεν κοπάζει η οργή στην Γαλλία: «Δράση» αναλαμβάνουν και οι" ακροδεξιοί "- Πυρπολήθηκαν 1.000 κρατικά και δημοτικά κτίρια και 5.000 αυτοκίνητα (Βίντεο)

Όσους αγαπούν τη πατρίδα τους, τους χαρακτηρίζουμε...ακροδεξιούς!!!
Juan
 

Δήμαρχος της Δεξιάς στην πόλη Evreux στη Νορμανδία ζήτησε με επιστολή του από τον Μακρόν να κατεβάσει τον στρατό ενώ «προειδοποίησε» ότι οι κάτοικοι της πόλης του θα «αναγκαστούν» να υπερασπιστούν μόνοι τους τον εαυτό τους

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις για την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ, από αστυνομικό, στη Γαλλία, με την κυβέρνηση, με πρόσχημα τα επεισόδια, να εντείνει την αστυνομοκρατία και την καταστολή, ενώ «δράση» αναλαμβάνουν και οι ακροδεξιοί που ζητούν πιο άγρια καταστολή.

Και χθες τη νύχτα, συνεχίστηκε η κινητοποίηση τεράστιων δυνάμεων, κάπου 45.000 χωροφυλάκων και αστυνομικών με την υποστήριξη τεθωρακισμένων, σε όλη τη Γαλλία,  ενώ αρκετοί δήμοι, επέβαλλαν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ότι από σήμερα Δευτέρα 3 Ιούλη, οι αρχές θα προχωρούν σε διακοπή του διαδικτύου σε συγκεκριμένες περιοχές, με το πρόσχημα της αποφυγής οργάνωσης «παράνομων ενεργειών».

«Δράση» αναλαμβάνουν οι ακροδεξιοί


Σε κάποια σημεία έντασης, ιδίως στη Λιόν, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ομάδες ακροδεξιών βγήκαν στους δρόμους προφανώς με πρόθεση να συγκρουστούν με τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, δήμαρχος της Δεξιάς στην πόλη Evreux στη Νορμανδία ζήτησε με επιστολή του από τον Μακρόν να κατεβάσει τον στρατό ενώ «προειδοποίησε» ότι οι κάτοικοι της πόλης του θα «αναγκαστούν» να υπερασπιστούν μόνοι τους τον εαυτό τους.

Παράλληλα, ο Ζαν Μεσιά, υποστηρικτής του Γάλλου ακροδεξιού πολιτικού Ερίκ Ζεμούρ, οργάνωσε εκστρατεία, για δωρεές υπέρ του Γάλλου αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ναέλ. Ο στόχος της συγκέντρωσης δωρεών είναι να υποστηριχθεί η οικογένεια του αστυνομικού, «ο οποίος έκανε τη δουλειά του και πληρώνει βαρύ τίμημα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πυρπολήθηκαν 1.000 κρατικά και δημοτικά κτίρια και 5.000 αυτοκίνητα (Βίντεο)

Σε πέντε βράδια ταραχών, ως το πρωί της Κυριακής, το υπουργείο Εσωτερικών καταμέτρησε περίπου 5.000 πυρπολημένα αυτοκίνητα, σχεδόν 1.000 δημόσια κτίρια που πυρπολήθηκαν.

https://www.pentapostagma.gr/