16.6.23

Στο ''κόκκινο'' οι σχέσεις Τουρκίας- Ελβετίας: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον...» (Βίντεο) Ο Ελβετός πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Στο ''κόκκινο'' οι σχέσεις Ελβετίας- Τουρκίας μετά την διαδήλωση  των υποστηρικτών του PKK οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πορείας, κρέμασαν ένα ομοίωμα του Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια το έκαψαν. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ελβετός πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ, καθώς οι Τούρκοι σημειώνουν ότι σε όλο αυτό, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την ελβετική αστυνομία ώστε να σταματήσει τους διαδηλωτές.

Όπως αναφέρει το TGRT HABER: «Οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK  στην Ελβετία συγκεκριμένα στη Ζυρίχη στόχευσαν εναντίον της Τουρκίας και τον πρόεδρο του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Έκαψαν την τουρκική σημαία όπως και ομοίωμα του Ερντογάν. Κρατούσαν πανό που έγραφε ᾽᾽σκοτώστε τον Ερντογάν᾽᾽.

Δεν υπήρξε αντίδραση της ελβετικής αστυνομίας. Υπήρξε σκληρή αντίδραση της Άγκυρας στην διαδήλωση των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο πρέσβης της Ελβετίας στην Άγκυρα κλήθηκε  στο Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις και τονίστηκε πως είναι απαράδεκτη αυτή η διαδήλωση που σημαίνει επίθεση. Ζητήθηκαν εξηγήσεις για τους λόγους μη επέμβασης της αστυνομίας. Τονίστηκε πως δεν πρέπει να επιτρέπονται παρόμοιες διαδηλώσεις».

https://www.pentapostagma.gr