27.6.23

Ο Ερντογάν ετοιμάζει κρίση μετά την εκλογή Μητσοτάκη;-Χιλιάδες Αφρικανοί στην Σμύρνη αναμένουν να πάνε Ευρώπη δια μέσω Αιγαίου (Βίντεο) Ο Τούρκος αρχηγός του κόμματος Ζαφέρ Ουμίτ Οζντάγκ κάνει την αποκάλυψη για την παρουσία 2 εκατομμυρίων Αφρικανών στην Τουρκία οι οποίοι κινούνται πιθανότατα σε παράλια και Ανατολική Θράκη

“Δώρο” κατά κάποιο τόπο στον Έλληνα πρωθυπουργό, φέρεται να ετοιμάζει το καθεστώς Ερντογάν μετά την νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να επιβάλει την ατζέντα του μετά τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. 

 

Ο Τούρκος αρχηγός του κόμματος Ζαφέρ στην Τουρκία σε ανάρτηση του σε προσωπικό λογαριασμό αναφέρει ότι “Aυτή είναι η Σμύρνη. Αφρικανική γειτονιά. Περίπου 2 εκατομμύρια Αφρικανοί ζουν στην Τουρκία. Αυτή δεν είναι μια υγιής κατάσταση. Ο αριθμός των Αφρικανών αυξάνεται μέρα με τη μέρα”.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει ο ίδιος Αφρικανός δηλώνει ότι αναμένει να πάει στην Ευρώπη, πιθανότατα δια μέσω του Αιγαίου και της Ελλάδος.

Πρόκειται για χιλιάδες Αφρικανούς μετανάστες ( πιθανόν και από την Σομαλία την οποία ελέγχει η Τουρκία που διατηρεί και στρατιωτική βάση), που αναμένουν το πράσινο φως των τουρκικών υπηρεσιών για να επιχειρήσουν μέσω λαθρεμπόρων-πρακτόρων της ΜΙΤ, να εισέλθουν παράνομα στο Αιγαίο την καλοκαιρινή περίοδο.

Τουρκική προπαγάνδα για εκδίωξη μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία

Ενδεικτικό του τι πιθανόν ετοιμάζουν οι Τούρκοι είναι το σημερινό άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού που αναφέρει ότι  "η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε σήμερα Δευτέρα 35 παράτυπους μετανάστες στο Αιγαίο Πέλαγος, που απωθήθηκαν παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές. Η Διοίκηση της Ομάδας Λιμενικού Σώματος Βορείου Αιγαίου διαπίστωσε ότι υπήρχαν παράτυποι μετανάστες σε σωσίβια σχεδία στα ανοιχτά του Αϊβατζίκ, στα Δαρδανέλια. Οι μετανάστες ήταν από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Ιράκ, ενώ57 παράτυποι μετανάστες πιάστηκαν επίσης σε μια λαστιχένια βάρκα.

Τι επιδιώκει το καθεστώς Ερντογάν στο Αιγαίο και κατά της Ελλάδος

Μπορεί να έχουμε ύφεση στις τουρκικές προκλήσεις καθώς μαίνεται ένα σκληρό μπραντεφέρ μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα όμως σταδιακά στέλνει μετανάστες στο Αιγαίο, όπως έδειξε και η κατάσταση τη προηγούμενη εβδομάδα σε Λήμνο, Λέρο και Έβρο με χρήση νησίδων εντός του ποταμού.

Για το ναυάγιο στην Πύλο, που στοίχισε την ζωή σε εκατοντάδες Αφρικανούς, Πακιστανούς και άλλους μετανάστες, η τουρκική ηγεσία κατηγόρησε την Ελλάδα, ξεκινώντας παράλληλα αποστολές μεταναστών στο Αιγαίο.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι ανάλογα με τις συζητήσεις, ή την  ανταπόκριση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η Τουρκία θα δρα ανάλογα στο Αιγαίο, αυξάνοντας ή μειώνοντας τις ροές των μεταναστών, όπως ακριβώς πράττει και στον Έβρο.

Ο κίνδυνος για την χώρα μας είναι μεγάλος, λόγω και της παλαιότερης συμφωνίας του Δουβλίνου, η οποία δεν επιτρέπει στην χώρα μας να επιτραπεί η είσοδο μεταναστών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Το τουρκικό καθεστώς έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα του, για να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί τις τουρκικές αιτιάσεις στο Αιγαίο, και θα το κάνει με κάθε τρόπο, μέσο, σε συνδυασμό με την άσκηση προπαγάνδας νεο-οθωμανικού τύπου.

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη τουρκική πρόκληση, όπως και οι Έλληνες πολίτες, που ξέρουν με ποια γειτονική κυβέρνηση έχουν να κάνουν.

Το έτερο επικίνδυνο με αφορμή την φωτογράφιση “ μεθυσμένων” δήθεν τουριστών στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, είναι η δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός χώρας.

Η αύξηση των δραστηριοτήτων της ΜΙΤ στην Ελλάδα, προμηνύει πιθανό σχέδιο δράσης στο Αιγαίο ή στο εσωτερικό της χώρας με στόχο την πίεση της Αθήνας στα τουρκικά απαράδεκτα αιτήματα και τίποτε άλλο.              

 https://www.pentapostagma.gr/