15.6.23

Εάν πάμε στη Χάγη, για διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ), είμαστε χαμένοι από χέρι!Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής


Φίλοι μου Αγαπημένοι!. Πατριώτισσες! και Πατριώτες!

Για τα πέντε συστημικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ), που είναι υπέρ της προσφυγής στη Χάγη σε περίπτωση διαφωνίας με τους Τούρκους, στη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δύο ενδεχόμενα μπορεί συμβαίνουν :
Ενδεχόμενο πρώτο :
Ή οι Αρχηγοί όλων αυτών των 5 κομμάτων ή κάποιων εξ' αυτών, γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι, με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε γύρω από τις Ελληνικές ΑΟΖ, εάν πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, είναι μαθηματικά βέβαιον ότι θα χάσουμε!.
Και εντούτοις όμως, επιμένουν να πάμε στη Χάγη!.
Γιατί, αφού είναι βέβαιοι ότι θα χάσουμε, θα εξασφαλίσουν ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και θα πούνε προς τον Ελληνικό λαό :
<<Εμείς σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, αφού δεν τα βρήκαμε με τους Τούρκους, πήγαμε στο Δικαστήριο της Χάγης, αλλά χάσαμε!.
Άρα θα σεβαστούμε ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ και θα δώσουμε ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ στους Τούρκους!>>.
Έτσι, μετά τη μεγάλη προδοσία της Μακεδονίας μας, θα προκύψει και μια άλλη μεγάλη προδοσία!.
Η προδοσία του Αιγαίου μας!.
Και τους Αρχηγούς όλων αυτών το κομμάτων, που ενώ γνωρίζουν εκ των προτέρων, με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε για τις Ελληνικές ΑΟΖ, εάν πάμε στη Χάγη θα χάσουμε και εντούτοις επιμένουν να πάμε, πρέπει να τους εμποδίσουμε!.
Πρέπει να τους αποδοκιμάσουμε με τρόπο παραδειγματικό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, για την μεγάλη προδοσία, που ετοιμάζονται να κάνουν στο Αιγαίο μας και στην Ανατολική Μεσόγειο!
Ενδεχόμενο δεύτερο :
Ή οι Αρχηγοί όλων αυτών των 5 κομμάτων ή κάποιων εξ' αυτών, έχουν πλήρη άγνοια των σημερινών δεδομένων που έχουμε γύρω από τις Ελληνικές ΑΟΖ και από άγνοια και μόνο από άγνοια λένε να πάμε στη Χάγη!
Οι πιθανότητες βέβαια να συμβαίνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι μηδαμινές έως και ανύπαρκτες!.
Γιατί, οι Αρχηγοί αυτών των 5 συστημικών κομμάτων, δεν μπορεί να έχουν πλήρη άγνοια των σημερινών δεδομένων γύρω από τις Ελληνικές ΑΟΖ!
Και αυτοί οι Αρχηγοί, εάν έχουν πλήρη άγνοια, είναι πολιτικά ανίκανοι και επικίνδυνοι να κυβερνήσουν αυτό το ευλογημένο τόπο!.
Γι' αυτό σε αυτές τις εκλογές της 25ης του Ιούνη, πρέπει να τους αποδοκιμάσουμε εκλογικά!.
Φίλοι μου Αγαπημένοι!. Πατριώτισσες! και Πατριώτες!
Πριν σας παρουσιάσω τα σημερινά δεδομένα που έχουμε γύρω από τις Ελληνικές ΑΟΖ και τα οποία μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ήττα στη Χάγη, θα μου επιτρέψετε να σας πω λίγα πράγματα γύρω από το Δίκαιο της θάλασσας.
Δύο είναι οι διεθνείς συμβάσεις που αφορούν το Δίκαιο της θάλασσας!.
Η πρώτη είναι η Διεθνής Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας, που υπογράφτηκε στη Γενεύη το 1958 και αφορούσε την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων
Η δεύτερη είναι η Διεθνής Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών που υπογράφτηκε στο Μοντέγκο Μπέι της Τζαμάικα το 1982 και αφορούσε την οριοθέτηση των θαλασσίων Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).
Και οι δύο παραπάνω διεθνείς συμβάσεις αναγνωρίζουν την επήρεια (την επίδραση) που έχουν τα νησιά και οι νησίδες (που μπορούν να έχουν οικονομική ζωή), στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας).
Επίσης οι δύο παραπάνω διεθνείς συμβάσεις, επιτρέπουν στα κράτη, να διατηρούν την άποψη, ότι τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια (100%) στην χάραξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Αυτή η άποψη βρίσκει έδαφος στο Διεθνές Δίκαιο περί θαλασσίων ζωνών και εν μέρει στη νομολογία που έχει εξαχθεί από τα Διεθνή Δικαστήρια (Χάγης και Αμβούργου) και τις διαιτητικές κρίσεις μεταξύ διαφωνούντων κρατών.
Έτσι, για παράδειγμα η Κύπρος μας, διατηρώντας την άποψη ότι το νησί της, έχει ΠΛΗΡΗ ΕΠΗΡΕΙΑ (100%) στην χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, έχει οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα της με την Αίγυπτο το Λίβανο και το Ισραήλ, με βάση την αρχή της μέσης γραμμής (δηλαδή της ίσης απόστασης μεταξύ των δύο ΑΟΖ)!!!.
Οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), τις τελευταίες δεκαετίες, εάν διατηρούσαν την άποψη ότι το σύμπλεγμα Καστελόριζου (Καστελόριζο, νήσος Στρογγύλη και νήσος Ρω) έχουν ΠΛΗΡΗ ΕΠΗΡΕΙΑ, (ειδικά μόνο με ΠΛΗΡΗ ΕΠΗΡΕΙΑ (100%) της νήσου Στρογγύλης στην οριοθέτηση) Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ μπορεί να έρθει σε επαφή με το δυτικότερο όριο ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ, θα έπρεπε (μια απ' αυτές τις κυβερνήσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), να οριοθετούσε ΠΡΩΤΑ με την αρχή της μέσης γραμμής (ίσης απόστασης), την ΑΟΖ της Ελλάδας με την ΑΟΖ της Κύπρου!.
Όμως δεν τον τόλμησε καμία από τις Κυβερνήσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ!!!.
Δειλία και φόβος απέναντι στον Ερντογάν!
Αντιθέτως ο ψευδοσουλτάνος Ερντογάν, γελοιοποίησε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αγνοώντας ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΗΡΕΙΑ του Συμπλέγματος του Καστελόριζου και φθάνοντας στα όρια των 6 μιλίων από την Κρήτη, οριοθέτησε παρανόμως την ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης!.
Και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εσπευσμένα (δια του Υπουργού Εξωτερικών κου Δένδια), προχώρησε μέσα στο έτος 2020 σε δύο ταπεινωτικές και μειοδοτικές συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και με την Αίγυπτο (μερική οριοθέτηση)
Με την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία (18 Ιουνίου 2020), η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχθηκε ότι τα Ελληνικά Διαπόντια νησιά βόρεια της Κέρκυρας, έχουν μειωμένη επήρεια (70%) στην οριοθέτηση και τα νησιά Στροφάδες δυτικά της Πελοποννήσου έχουν μειωμένη επήρεια (32%).
Επίσης με την οριοθέτηση (μερική) της ΑΟΖ με την Αίγυπτο (6 Αυγούστου 2020), η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας η Κρήτη έχει και αυτό μειωμένη επήρεια (90%) στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ με την ΑΟΖ της Αιγύπτου!.
Και εδώ τίθεται το ερώτημα :
Πως αποδεχόμαστε (σε επίσημη συμφωνία με την Αίγυπτο) ολόκληρο νησί η Κρήτη, να έχει μειωμένη επήρεια 90% και όταν πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (εάν δεν τα βρούμε με τους Τούρκους), ΝΑ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ να έχει ΕΠΗΡΕΙΑ 100%, η ακατοίκητη νήσος Στρογγύλη (που οι Κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ την άφησαν ακατοίκητη)!!!
Το Δικαστήριο της Χάγης, την αξίωση μας, η Στρογγύλη να έχει επήρεια 100%, όχι μόνο θα την απορρίψει, αντιθέτως πολύ φοβάμαι το Δικαστήριο της Χάγης να αποφανθεί ότι η νήσος Στρογγύλη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΟΖ, γιατί δεν έχει καν οικονομική ζωή!.
Φίλοι μου Αγαπημένοι!, Πατριώτισσες! και Πατριώτες!
Με όλα αυτά που σας ανέπτυξα παραπάνω ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ των συστημικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, τα γνωρίζουν!.
Και ενώ τα γνωρίζουν, επιμένουν να πάμε στη Χάγη!
Οι πέντε Αρχηγοί των εν λόγω συστημικών κομμάτων (με πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη) οδηγούν σε ξεπούλημα του Αιγαίου μας στους Τούρκους!.
Κάνω έκκληση σε όλες εσάς τις Ελληνίδες Πατριώτισσες και σε όλους εσάς τους Έλληνες Πατριώτες, (με όσα σας ανέλυσα), να πάτε να ψηφίσετε στις 25 του Ιούνη και να καταψηφίσετε τα 5 συστημικά κόμματα : ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, υπέρ-ψηφίζοντας τα μικρά πατριωτικά κόμματα!.
Και ιδιαιτέρως να έλθετε να υπέρ-ψηφίσετε το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα : ΝΙΚΗ, που είναι ένα κίνημα, με πεντακάθαρες πατριωτικές θέσεις, ένα γνήσιο κίνημα Ρωμιοσύνης, που έχω την τιμή να το εκπροσωπώ, ως Υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό της Εύβοιας!

Τέλος, απευθύνομαι και σε εσάς Αγαπητές μου Χαλκιδαίες και Αγαπητοί μου Χαλκιδείς και σε εσάς Αγαπητές μου Ευβοιώτισσες και Αγαπητοί μου Ευβοιώτες, εάν θέλετε αυτά που σας λέω από ΕΔΩ, με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, να τα λέω και από το βήμα της Βουλής, έχοντας απέναντι μου τον κο Μητσοτάκη, να με τιμήσετε, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Εύβοιας με τη ΝΙΚΗ