27.6.23

ΥΠΕΞ για μπλόκο στην ορκωμοσία του Φ. Μπελέρη: Οι αλβανικές αρχές θέλουν να τού αφαιρέσουν το αξίωμα

  Οι Αλβανοί, κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς τι κάνουμε; Μήπως ένα "τελεσίγραφο" ότι δεν θα 

επιτρέψουμε την είσοδό τους στην ΕΕ, αν δεν ελευθερώσουν ΑΜΕΣΩΣ τον Μπελέρη θα ήταν

αποτελεσματική ή μήπως μία καταδρομική ενέργεια  (υπερβολικό ίσως) και απελευθέρωσή του  θα έδειχνε ότι δεν αστειευόμαστε. Υπάρχει επίσης και η μαζική απέλαση Αλβανών. 

Πάντως κάτι πρέπει να γίνει. Δεν θα μας "κουνιέται" τώρα και το κρατίδιο της Αλβανίας!

Juan


Έντονα αντέδρασε το Υπουργείο Εξωτερικών για την άρνηση από την αλβανική δικαιοσύνη να χορηγήσει ειδική άδεια στον Φρέντυ Μπελέρη για την ορκωμοσία του ως δημάρχου Χειμάρρας.
Ανακοίνωση Υπ. Εξωτερικών σχετικά με απόρριψη αιτήματος εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας κ. Μπελέρη για παροχή ειδικής άδειας εξόδου προκειμένου να παραβρεθεί και να ορκισθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας
Διαβάστε ➡️https://t.co/rBRdNTNuDg pic.twitter.com/QaEuSmv6Zo— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) June 26, 2023
Στη σχετική ανακοίνωση του αναφέρει ότι είναι πια ξεκάθαρο ότι οι αλβανικές αρχές θέλουν να του στερήσουν το αξίωμα αυτό:
«Απορρίφθηκε σήμερα η αίτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει αύριο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.
«Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του Δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής.»
Και καταλήγοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας».

Πηγή: liberal.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com