28.6.23

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Αθήνα 28/06/2023

 

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ, 

          Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας ( Ο.Κ.Ο.Ε.) ,

σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στο

αξίωμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσήλωσή σας στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου  προς όφελος των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα προσδοκούμε ότι θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις, τον αγώνα που διεξάγει η ιδιαίτερη μας πατρίδα Κύπρος για απελευθέρωση και επανένωση.

Ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα, λόγω των εθνικών αλλά και των συμβατικών τους  υποχρεώσεων, αποτελούν το διαχρονικό και σταθερό στήριγμα της Κύπρου, στον αγώνα μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, χωρίς ξένα στρατεύματα κατοχής, εποίκους και αναχρονιστικές εγγυήσεις, με εφαρμογή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου χωρίς αποκλίσεις.

 

Ως κυπριακή παροικία της Ελλάδας και ως Ο.Κ.Ο.Ε., λειτουργούμε σαν γέφυρα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις θέσεις και δράσεις των δύο Κυβερνήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξ’ άλλου το μείζον εθνικό πρόβλημα της Κύπρου, όσο και τα θέματα που αφορούν την προάσπιση και άσκηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τη Θράκη και αλλού, έχουν κοινή αιτία και προέλευση: τον τουρκικό επεκτατισμό και αναθεωρητισμό.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας και είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος                                    

Γιώργος Συλλούρης                      

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Λευτέρης Κωνσταντινίδη