11.6.23

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον!

Συνελήφθη ως ύποπτη, λίγο μετά τη σύλληψη του συζύγου της, στο πλαίσιο έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος SNP.

 Για οικονομικές ατασθαλίες συνελήφθη η Νίκολα Στέρτζον (φωτό), πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας λίγο καιρό μετά τη σύλληψη και του συζύγου της για τον ίδιο λόγο.

Η Νίκολα Στέρτζον συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του Εθνικού κόμματος SNP, ανέφεραν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής τα βρετανικά ΜΜΕ.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: «Μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθη σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος.

Ο σύζυγός της, Peter Murrell, πρώην διευθύνων σύμβουλος του SNP, συνελήφθη στο σπίτι τους στο Uddingston κοντά στη Γλασκώβη στις 5 Απριλίου και ανακρίθηκε για σχεδόν 12 ώρες πριν αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία.

H Στέρτζον, η οποία παραιτήθηκε από την ηγεσία του SNP στις αρχές Απριλίου, είναι το τρίτο άτομο που συνελήφθη στο πλαίσιο της Operation Branchform, της έρευνας της αστυνομίας της Σκωτίας για ισχυρισμούς ότι περισσότερες από 600.000 λίρες από δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας, δαπανήθηκαν χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν.

Σε μια ανακοίνωση σοκ τον περασμένο Φεβρουάριο, η κ. Στέρτζον κατέπληξε τους ψηφοφόρους όταν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο που είχε για περισσότερα από οκτώ χρόνια.

https://www.euro2day.gr


(Αναρτήθηκε από τον  Μιχάλη Τσολάκη)