13.6.23

Επτά συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών στην Αττική: Ξυλοδαρμοί και εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων

 

Εξοντωτικές ποινές με παράλληλη κατάσχεση κινητής και ακινήτου περιουσίας των δραστών θα πρέπει να προβλεφθεί με τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.
ΑΛΕΞ

Σε επτά συλλήψεις και τρεις προσαγωγές προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησε σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και η οποία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, σε βάρος των επτά συλληφθέντων τους, καθώς και για ακόμα τρία άτομα, σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και του νόμου του ΕΟΦ σε συνδυασμό με περί συμπληρωμάτων διατροφής και της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης.

Έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η συμμορία δραστηριοποιούνταν από τον Ιανουάριο του 2021 σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.

Τα μέλη της κατηγορούνται ότι εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με το πρόσχημα της “παροχής προστασίας”, ενώ προκαλούσαν επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες σε άτομα, εισπράττοντας χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, απαιτούσαν από τα θύματά τους, να απευθύνονται στην εγκληματική οργάνωση «για την διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι σε πολλές περιπτώσεις διακρίνονταν από σκληρότητα και αντικοινωνικότητα, ενώ έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννέα σπίτια των μελών της συμμορίας, καθώς και σε ισάριθμα οχήματα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

3.860 ευρώ, 2 αλεξίσφαιρα, 31 φυσίγγια, κυνηγετικό όπλο, σουγιάς, σιδερογροθιά, αναδιπλούμενο μαχαίρι, ζευγάρι χειροπέδες, 3 ενέσεις με αναβολική ουσία άγνωστης μάρκας, 41 δισκία αναβολικών ουσιών, καθώς και ατζέντες – ημερολόγια με σημειώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.


https://hellasjournal.com/