2.6.23

Χουριέτ: Πούτιν και Ζελένσκι έρχονται στην ΤουρκίαΟι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα επισκεφθούν διαδοχικά την Τουρκία για συνομιλίες σχετικά με την πορεία του πολέμου και τα λεγόμενα grain corridor, γράφει η «Hürriyet», επικαλούμενη πληροφορίες της δημοσιογράφου Χάντε Φιράτ.

Η εκπρόσωπος της εφημερίδας Hürriyet στην Άγκυρα, Χάντε Φιράτ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του προέδρου Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν.

Η Φιράτ δήλωσε ότι ο Μπάιντεν είπε στον Ερντογάν: «Δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σου είναι δίκαιη».

Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Gece Görüşü» η Φιράτ ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι θα επισκεφθούν, διαδοχικά, την Τουρκία.

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος είπε χαρακτηριστικά ότι «Η τηλεφωνική επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Ερντογάν κατέπληξε ακόμη και την αντιπροσωπεία στην Άγκυρα. Ο Μπάιντεν είπε, «Δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι δίκαιη».

Όταν το είπε ο Μπάιντεν, η τουρκική αντιπροσωπεία κοίταξε ο ένας τον άλλον. Τότε ο Μπάιντεν είπε, «θέλω να προωθήσω το θέμα των F-16, αλλά υπάρχει μια απαίτηση στο Κογκρέσο για τη Σουηδία. Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν σχολίασε αυτό θέμα».

Ο Πούτιν και ο Ζελένσκι πηγαίνουν στην Τουρκία

Υπενθυμίζοντας τον ρόλο της Τουρκίας ως μεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας, η Χάντε Φιράτ είπε:

«Πολλοί αρχηγοί ξένων κρατών έδωσαν πληροφορίες για την παρουσία τους στην τελετή το Σάββατο. Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή και ειδική επίσκεψη στην Τουρκία. Μετά τον Πούτιν, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι θα έρθει στην Τουρκία. Η πορεία του πολέμου και ο διάδρομος των σιτηρών θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδοχικής επίσκεψης Πούτιν και Ζελένσκι», είπε.


The Hellenic Information Team

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com