18.6.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΔΗΜΟΣ "ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ" ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ!!!

 

 ΑΠΟ ΤΟ FACE BOOK:

Η φωτο από τοπική εφημερίδα κάνει πλέον το γύρο του διαδικτύου. Διασταύρωση Τσιμισκή & Αγίας Σοφίας, στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης.
Αυτο συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη εδώ και λίγους μήνες. Τα δέντρα κόβονται μαζικά για να αντικατασταθούν με άλλα.
Η δημοτική αρχή λέει ότι τα δέντρα είναι αποδεδειγμένα άρρωστα κ ότι οι φτελιές (που είναι και το δέντρο της φωτογραφίας), είναι ακατάλληλες για το αστικό περιβάλλον.
Όπως και να χει, το θέαμα είναι θλιβερό, είναι δέντρα ετών, ακόμη πράσινα, μας προσέφεραν τον ίσκιο και τη δροσιά τους και κόβονται μέσα στο κατακαλόκαιρο.
_______________________________
Μοιάζει για ...άρρωστο αυτό το δέντρο; Μήπως η αρρώστια οφείλεται...αλλού;

Αντί ο Δήμος να φροντίσει να κλείσει καμιά λακκούβα από τους άθλιους ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ δρόμους της πόλης ( Ακόμα και στη παραλιακή λεωφόρο που γίνονται οι παρελάσεις) που δεν τολμά να να κυκλοφορήσει δίκυκλο χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή των επιβαινόντων σ αυτό όπως και των αυτοκινήτων που "χορεύουν" από λακκούβα σε λακκούβα, ή να επισκευάσει κανένα πεζοδρόμιο που συνεχώς σκοντάφτουν και πέφτουν οι πεζοί , ξοδεύει - ποιος ξέρει πόσα - χρήματα για να καταστρέψει δέντρα που χρειάστηκαν χρόνια για να μεγαλώσουν. Στη θέση τους, θα φυτεύουν άλλα...(Σε μερικές δεκαετίες θα ρίξουν και αυτά τη σκιά τους μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος (...) για να τα κόψει και να βάλει άλλα!)

Ποιος γνωρίζει πόσο θα κοστίσει όλη αυτή η καταστρο-δενδροφύτευση;
Ελπίζουμε το "ανάλογο" τίμημα να...καταβληθεί από τους Θεσσαλονικείς στις Δημοτικές εκλογές , σε ψήφους!!!

Αλήθεια κάποιες εταιρείες προστασίας περιβάλλοντος γιατί δεν αντιδρούν για την καταστροφή των δένδρων; Μόνο για την επιστροφή των...οχιών στο φυσικό τους περιβάλλον (κλπ @@@@@@) ενδιαφέρονται;

Α. Αλεξανδρής

ΥΓ
Προ ετών είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη μιά μεγάλη ομάδα Ελλήνων της Αυστραλίας. Ο επικεφαλής της, (Ιερέας) παραπονέθηκε σε κάποιον (Χ) ότι " πολύ ωραία η Θεσσαλονίκη, αλλά τα πεζοδρόμια είναι χάλια και επικίνδυνα να πέσει και να τραυματιστεί κανείς "
Πήρε την απάντηση από τον "Χ" που προσπάθησε και πέτυχε να αλλάξει το "κλίμα" : -Ναι αλλά έχει πολύ καλά Νοσοκομεία!!!
Όλη η ομάδα, ξέσπασε σε γέλια.
Ευτυχώς δεν έπεσε κανείς από αυτούς, επέστρεψαν , μετά από μερικές μέρες στην Αυστραλία ...σώοι!