27.6.23

(Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών...) Αστεροειδής μεγαλύτερος από το Big Ben κατευθύνεται προς τη Γη!!!

 


 Αστεροειδής μεγαλύτερος από το μήκος 10 λεωφορείων κατευθύνεται προς τη Γη και παρακολουθείται στενά από τη NASA. Ταξιδεύει με ταχύτητα 11,8 χλμ το δευτερόλεπτο.

Συναγερμός έχει σημάνει στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA καθώς εντοπίστηκε ένας ογκώδης αστεροειδήςμεγαλύτερος από το μήκος δέκα λεωφορείων στη σειρά, κατευθύνεται προς τη Γη.

Αν και είναι περίπου εννέα φορές πιο μακριά από το φεγγάρι, ο αστεροειδής παρακολουθείται στενά από τη NASA.

Ο αστεροειδής που ονομάζεται επιστημονικά 2013 WV44, θα περάσει την Τετάρτη (28/6) από τη Γη. Εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως και 160 μέτρα, που σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερος τόσο από το London Eye (394 πόδια) όσο και από το Big Ben (310 πόδια).

Θα ταξιδεύει με ταχύτητα 11,8 χλμ το δευτερόλεπτο ή πάνω από 26.000 μίλια την ώρα, περίπου 34 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Σημειώνεται ότι παρόλο που κινείται προς τη Γη, δεν θα πλησιάσει ποτέ περισσότερο από 0,02334 αστρονομικές μονάδες ή περίπου 2,1 εκατομμύρια μίλια.

Έχει ταξινομηθεί ως αντικείμενο κοντά στη Γη (NEO). Οι NEO είναι "κομήτες και αστεροειδείς που ωθούνται από τη βαρυτική έλξη κοντινών πλανητών σε τροχιές που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη γειτονιά της Γης", αναφέρει η NASA.

Έτσι, παρότι δεν χαρακτηρίζεται PHA, δηλαδή δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής, το μέγεθός του είναι σχετικά μεγάλο, είπε ο Ιάπωνας αστρονόμος, Ατσούο Ασάμι.

Σύμφωνα με τη NASA, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 32.254 γνωστοί NEO - αστεροειδείς στο ηλιακό μας σύστημα, αριθμός που έχει αυξηθεί από 30.000 από τον περασμένο Οκτώβριο.

https://www.news247.gr