3.6.23

Άνοιξαν τα σεντούκια τους οι Άραβες- “Τσίμπησε” 50 δις δολάρια η Τουρκία από την Σαουδική Αραβία- Η Ελλάδα δεν είναι πουθενά

Πρέπει να συγχαρούμε την Ελληνική εξωτερική πολιτική για
τα ...επιτεύγματά της!!!
Juan


 Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία επικύρωσαν την Τετάρτη μια συμφωνία συνεργασίας με στόχο να αυξήσει το διμερές εμπόριο στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια εντός πέντε ετών

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco συναντήθηκε με 80 Τούρκους εργολάβους αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν έργα αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο βασίλειο.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Εργολάβων, Ερντάλ Ερέν, δήλωσε στο Bloomberg ότι σχεδιάζονται έργα μέχρι το 2025.

«Η Aramco θέλει να δει όσο το δυνατόν περισσότερους Τούρκους εργολάβους στα έργα της», είπε ο Ερέν.

«Σχεδιάζουν την κατασκευή διυλιστηρίων, αγωγών, κτιρίων διαχείρισης και άλλες κατασκευές υποδομών που θα ανέλθουν σε επενδύσεις 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε ο ίδιος.

Η Aramco θα καταρτίσει σύντομα μια λίστα με τους αναδόχους που θα εργαστούν στα έργα και τα μέρη θα συναντηθούν σύντομα στη Σαουδική Αραβία.

Οι τουρκικές επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, έχουν πληγεί σκληρά από τον πόλεμο στην Ουκρανία και από τους φονικούς σεισμούς νωρίτερα αυτό το έτος που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 50.000 ανθρώπους.

Εδώ και μεγάλο διάστημα, οι δύο χώρες είχαν απομακρυνθεί λόγω των δεσμών του Ερντογάν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, και λόγω της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου που ζούσε στις ΗΠΑ, Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε το 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη από κυβερνητικούς πράκτορες του βασιλείου.

Η δολοφονία του δημιούργησε ρήξη μεταξύ του Ριάντ και της Άγκυρας.

Ωστόσο, οι ειδικοί δηλώνουν στο Al-Monitor ότι αυτή η νέα οικονομική συμφωνία θα μπορούσε να είναι μέρος μιας προσπάθειας επαναφοράς των σχέσεων με στόχο να εδραιωθεί η οικονομική ανεξαρτησία της Άγκυρας από τη Δύση.

https://www.pentapostagma.gr/