16.6.23

Νέος συναγερμός: Ιστιοφόρο με δεκάδες μετανάστες πλέει ανοιχτά της Πύλου- 3 σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο στο σημείο



 Νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά της Πύλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι λιμενικές Αρχές έχουν ενημερωθεί για ένα ιστιοφόρο με 60 μετανάστες που πλέει στα ανοιχτά της Πύλου.

Ειδικότερα, το ιταλικό λιμενικό έχει ενημερώσει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο παραπλέοντα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στα 100 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. Στο σημείο κατευθύνθηκαν 3 σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

Το ιστιοφόρο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ελληνική ακτοφυλακή, το ιστιοφόρο αν ακολουθήσει δυτική πορεία σε περίπου μια ώρα με βάση την ταχύτητα που κινείται θα  περάσει στην ευθύνη έρευνας και διάσωσης των ιταλικών αρχών.


Την ίδια ώρα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη συνεχίζονται αδιαλείπτως, ωστόσο για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και έξι παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η θέση του ιστιοφόρου βρίσκεται στα όρια των δύο γραμμών μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος, το ιστιοφόρο πλέει κανονικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.


https://www.topontiki.gr

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη