9.6.23

Ο Φίλης σέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3% και ξεπλένει τον Μητσοτάκη: Παρέμβαση – κόλαφος του Άγη Τάτση

Σάλος έχει προκληθεί μετά από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις (και) στο εσωτερικό του κόμματος.

Η θετική απάντηση του Νίκου Φίλη στο ερώτημα αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπραθα δεχόταν υποψήφιο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Άγη Τάτση, ο οποίος ζητά αποπομπή του πρώην υπουργού από τα ψηφοδέλτια και κάνει λόγο για «5η φάλαγγα».

Σύμφωνα με τον κ. Τάτση στόχος της ομάδας αυτής, στην οποία εντάσσει τον Νίκο Φίλη, είναι «η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους». Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άγη Τάτση, για τον Νίκο Φίλη

«Μην τσιμπάτε!

Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία)δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.

Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα“. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη.

Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια !

Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης.»

hjh

Η απάντηση Φίλη που προκάλεσε σάλο

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Νίκος Φίλης, είναι αποδεκτό να έχει ο ΣΥΡΙΖΑυποψήφιο κάποιο πρόσωπο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη!

Ο Νίκος Φίλης, ο οποίος, πάντως, είπε ότι «κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα», ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα και απάντησε «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;».

Επιπλέον, ότι στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν τούρκοι οι άνθρωποι, πομάκοι και τσιγγάνοι».

Στην παρατήρηση του Άγγελου Συρίγου,  από το κόμμα της ΝΔ,  ότι «ο υποψήφιος βουλευτής σας λέει διαρκώς ότι έχουμε τουρκική μειονότητα»,ο Νίκος Φίλης είπε ότι «δεν λέει αυτό» και συμπλήρωσε ότι «αυτό που ζητάνε οι άνθρωποι αυτοί είναι να γίνει απογραφή μειονοτήτων στην περιοχή».

Μάλιστα όταν ο Συρίγος ανέφερε ότι «από το 1951 δεν γίνονται απογραφές μειονοτήτων στην Ελλάδα», ο Φίλης είπε ότι «η ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων μιλά για απογραφές» και ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν έχει κυρωθεί».

Ο Συρίγος επέμεινε ότι «Και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά αυτός που εξελέγη στη Ροδόπη λέει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα» με τον Νίκο Φίλη να του απαντά «σημασία έχει άλλο ότι τον διώκουμε επειδή έχει μια άποψη».

https://www.olympia.gr

(Αναρτήθηκε στην Efenpress, από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)