16.5.23

Προσωρινή παραλλαβή της Φρεγάτας TCG ISTANBUL (F-515) σχεδιάζουν οι Τούρκοι για τις 29 Μαΐου δείχνοντας συμβολικά τον στόχο τους, την Ελλάδα! Για την εξυπηρέτηση των στόχων της "Γαλάζιας Πατρίδας" τον σημαντικότερο ρόλο θα διαδραματίσει το Τουρκικό Ναυτικό, με τις φρεγάτες του να αποτελούν μια σημαντική δύναμη

Τι και αν διεξάγονται Προεδρικές και Βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία σήμερα, και πρόσφατα ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών με την χώρα μας, ο στόχος του εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα.

Το απέδειξε άλλωστε προσευχόμενος το Σάββατο στην Αγία Σοφία για τις εκλογές, προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα και προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών.

Τώρα έρχεται να δώσει ακόμη μια φορά ο Ερντογάν  διαπιστευτήρια στα ανθελληνικά  του αισθήματα, προκαλώντας ακόμη μια φορά, αφού σύμφωνα με Twitter, θα γίνει στις  29 Μαΐου, ημέρα αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, τελετή προσωρινής παράδοσης της νέας φρεγάτας TCG ISTANBUL (F-515), αναφέροντας συγκεκριμένα:

"Η TCG ISTANBUL (F-515), μία από τις  νέες φρεγάτες, ετοιμάζεται να παραδοθεί στο ναυτικό.

Αναμένεται να πραγματοποιηθει τελετή προσωρινής της  παραλαβής στις 29 Μαΐου,  ενώ πρόκειται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τον Σεπτέμβριο του 2023, περίπου 4 μήνες αργότερα."

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">İstif sınıfı fırkateynlerinden 🇹🇷TCG İSTANBUL (F-515) fırkateyni donanmaya teslim edilmeye hazırlanıyor.<br><br>29 Mayıs&#39;ta geçici kabul töreni düzenlenmesi beklenen fırkateynin, yaklaşık 4 ay sonra Eylül 2023&#39;te Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesi bekleniyor.<br><br>⚓Turan Oğuz <a href="https://t.co/qbKZpf7p7c">pic.twitter.com/qbKZpf7p7c</a></p>&mdash; MaviVatan.net (@mavivatannet) <a href="https://twitter.com/mavivatannet/status/1657091195556773888?ref_src=twsrc%5Etfw">May 12, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Οι νέες Τουρκικές φρεγάτες στην εξυπηρέτηση  του ιδεολογήματος της "Γαλάζιας Πατρίδας"

Όπως έχουμε προαναφέρει σε πληθώρα άρθρων μας, οι σεισμοί και οι εκλογές στην Τουρκία  θα έχουν ως αποτέλεσμα μια περίοδο  ύφεσης στις Ελληνοτουτουρκικές σχέσεις , αλλά όχι εγκατάλειψης από τους Τούρκους των επιθετικών βλέψεων σε βάρος των νησιών μας στο Αιγαίο και της εξυπηρέτησης του ιδεολογήματος της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Για την εξυπηρέτηση των στόχων της "Γαλάζιας Πατρίδας", τον σημαντικότερο ρόλο θα διαδραματίσει το Τουρκικό Ναυτικό, με τις φρεγάτες του να αποτελούν μια λίαν σημαντική δύναμη, προκειμένου να επιχειρήσει η Άγκυρα την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.

Το Τουρκικό Ναυτικό είναι το ναυτικό με τον μεγαλύτερο αριθμό φρεγατών (16 σε 3 κλάσεις) μεταξύ των  Πολεμικών ναυτικών των χωρών  της Ανατολικής Μεσογείου. Περισσότερες από τις μισές φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού είναι άνω των 30 ετών και περιμένουν να αντικατασταθούν. Ο μέσος όρος ηλικίας των φρεγατών στο τουρκικό ναυτικό είναι τα 36 έτη.

Για τους παραπάνω λόγους το Τουρκικό Ναυτικό ξεκίνησε το έργο φρεγάτας κλάσης Stack, το οποίο αποτελεί μέρος της MİLGEM, το 2017 για την ανανέωση του στόλου των φρεγατών του.

Στην παρούσα  φάση συνεχίζεται ο εξοπλισμός του πρώτου πλοίου της κλάσης (F-515) της φρεγάτας TCG ISTANBUL, ενώ πρόσφατα έγιναν διαγωνισμοί για το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο πλοία της κλάσης

Τα τρία πλοία σχεδιάζονται να κατασκευαστούν και να παραδοθούν στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις έως το 2027 σε τρία διαφορετικά ναυπηγεία , στα Anadolu Shipyard, Sedef Shipyard και Sefine Shipyard.

 Μελλοντικές Φρεγάτες 

(F-515) TCG ISTANBUL (θα τεθεί σε λειτουργία το 2023)
(F-516) TCG İZMİR (υπογράφηκε σύμβαση)
(F-517) TCG İÇEL (υπογράφηκε η σύμβαση)
(F-518) TCG IZMIT (υπογράφηκε σύμβαση)

ενικά χαρακτηριστικά φρεγατών

Μήκος: 113,2 μέτρα
Πλάτος: 14,4 μέτρα
Βύθισμα: 4,05 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.000 τόνοι πλήρως φορτωμένο
Κύρια πρόωση: 2 μονάδες κινητήρων ντίζελ 5766 ίππων από την MTU, 1 μονάδα αεριοστροβίλων LM2500 από την General Electric
Πλήρωμα: 123 άτομα
Οπλικά Συστήματα: 1 76mm (παραγωγή Oto Melara στο πρώτο πλοίο, παραγωγή MKE στα υπόλοιπα πλοία) πυροβόλο, 16 αντιπλοϊκοί πύραυλοι ROKETSAN Atmaca, 16 πύραυλοι αεράμυνας HİSAR-RF σε 16 εκτοξευτές ROKETSAN MIDLAS, 1 35mm CIWSk, 1 35mm CIWSk, 25mm STOP
Εύρος πλεύσης: 5.700 ναυτικά μίλια με 14 κόμβους
Ταχύτητα: 29 κόμβοι

Οι εν λόγω  φρεγάτες  αποτελούν τη βάση του μελλοντικού στόλου φρεγατών των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων. Προβλέπεται ότι οι 4 φρεγάτες θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2027.

https://www.pentapostagma.gr