4.5.23

«Δεύτερη ταραχώδης νύχτα» στη Ρωσία: Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο έπειτα από ουκρανική επίθεση με drone

 FILE PHOTO: Φωτιά και σε δεύτερη δεξαμενή καυσίμων στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Αποδίδεται σε επίθεση με drone. EPA, RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε πυρκαγιά σε τομείς όπου αποθηκεύονται καύσιμα σε διυλιστήριο στη νότια Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα, στην περιφέρεια Κρασνοντάρ. Οπως αναφέρει το TASS οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μπόρεσαν θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να τη σβήσουν περίπου δύο ώρες αργότερα

Χθες Τετάρτη, πήρε φωτιά εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων κοντά σε γέφυρα που συνδέει την ενδοχώρα της Ρωσίας με τη χερσόνησο της Κριμαίας, που η Μόσχα προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.

«Δεύτερη ταραχώδης νύχτα για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων», σχολίασε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της Κρασνοντάρ, ο Βενιαμίν Κοντράτιεφ, σύμφωνα με τον οποίο δεν αναφέρθηκαν θύματα εξαιτίας της πυρκαγιάς. Δεν διευκρίνισε τα αίτια της εκδήλωσής της.

Η Ουκρανία σπανίως αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για αυτές που σύμφωνα με τη Ρωσία είναι ολοένα πιο συχνές επιθέσεις UAVs εναντίον υποδομών και στρατιωτικών στόχων, ειδικά σε περιοχές κοντά στα σύνορα των δύο κρατών.

Η Μόσχα επέρριψε στο Κίεβο την ευθύνη για επίθεση την 29η Απριλίου που προκάλεσε πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στη Σεβαστούπολη.

Ενώ στην περιφέρεια Μπριάνσκ της δυτικής Ρωσίας δυο τρένα εκτροχιάστηκαν εξαιτίας εκρήξεων που επίσης αποδόθηκαν σε επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ουκρανικός στρατός λέει πως προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό του στρατού της Ρωσίας στο πλαίσιο της προετοιμασία για την πολυσυζητημένη ουκρανική αντεπίθεση με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που έχουν κυριεύσει ρωσικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από Reuters, dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

https://hellasjournal.com