25.5.23

Η ανακοίνωση της «Νίκης» εξευτελίζει τον «ψεκασμένο» Βελόπουλο: "Τα στοιχεία που επικαλείσαι είναι τόσο γνήσια όσο τα… χειρόγραφα του Ιησού"! Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της “έκπληξης” των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, του  κόμματος ΝΙΚΗ και του επικεφαλής Δημήτρη Νατσιού με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση του κ. Βελόπουλου στον Real Fm ότι η ΝΙΚΗ είναι “υποκομματίδιο”, φτιαγμένο από τη Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) με στόχο να ανακόψει την Ελληνική Λύση. Τόνισε δε πως έχει στοιχεία, τα οποία και δεν παρουσίασε.

«Μας σφήνωσαν και μια μαχαιριά στην πλάτη, έχω ετοιμάσει ολόκληρο φάκελο πώς κινήθηκε στη βόρεια Ελλάδα ένας κομήτης περίεργος που έφερε η ΝΔ γιατί τη βόλευε. Δεν θέλω να πω ούτε το όνομά της για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κόμμα. Είναι κόμμα εναντίον της Ελληνικής Λύσης, που στήθηκε από τη ΝΔ και έχω στοιχεία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος για τη «Νίκη».

«Δεν μπορείς να προμοτάρεις κάποιον από το πουθενά τόσο πολύ. Η προβολή που έχουμε είναι υποδεέστερη αυτών», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Το κόμμα ΝΙΚΗ απάντησε αμέσως στον Κυριάκο Βελόπουλο, πως τα στοιχεία που επικαλείται είναι τόσο γνήσια όσο τα… χειρόγραφα του Ιησού, που αποτελή αιχμή για τα όσα παράλογα και ψευδή παρουσίαζε στην εκπομπή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Έκανε και αναφορά και στον αδερφό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Δημήτρη Βενιέρη, που εξελέγη βουλευτής με τη Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΙΚΗ:

Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σε εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου σήμερα 23 Μαΐου, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΙΚΗΣ, την οποία αποκάλεσε “υποκομματίδιο”, φτιαγμένο από τη Νέα Δημοκρατία για να ανακόψει την Ελληνική Λύση, και μάλιστα επικαλέστηκε ότι “έχει και στοιχεία”.

Κάκιστη η επιλογή του κ. Βελόπουλου να υποβαθμίσει την δημοκρατική γνώμη 172.000 Ελλήνων, οι οποίοι γνωρίζουν σαφώς τις επανειλημμένες και ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις μας, ότι η ΝΙΚΗ θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία καταστροφική για την Ελλάδα και δεν πρόκειται επ’ουδενί λόγω να συνεργαστεί μαζί της.

Θα το επιβεβαιώσει στον ίδιο τον κ. Βελόπουλο και ο κατά σάρκα αδελφός του, ο εκλεγείς βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Δημήτρης Βενιέρης-Βελόπουλος.

Καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα “στοιχεία” του, τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα “χειρόγραφα του Ιησού” που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του.

Ενδεχομένως τα “στοιχεία” να συναγωνίζονται σε γνησιότητα και το υποκοριστικό “Φραγκούλης”, με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν Ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φράγκος Φραγκούλης.

Δεν ξέρουμε τι να του ευχηθούμε. “Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου”; Η αλήθεια είναι ότι με το βιβλίο του “Ιησούς και Δίας”, μας έχει μπερδέψει για το ποιον ακριβώς έχει για θεό του. Σαφώς όμως, ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί Έλληνα στρατιώτη, δε μπορεί να αυτοτιτλοφορείται “ορθόδοξος”.

Προτείνουμε στον κ. Βελόπουλο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών του θέσεων, αφήνοντας κατά μέρος την υπηρεσία του στα εκλογικά συμφέροντα της ΝΔ”.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΙΚΗ καταλήγει αναφέροντας, ότι στις 25 Ιουνίου, “η ΝΙΚΗ μπαίνει στη Βουλή και οι αλήθειες θα ακούγονται πεντακάθαρα”.

________

Με πληροφορίες από το https://hellasjournal.com