27.5.23

Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή της δίνει ερπετολόγος που δέχθηκε δάγκωμα από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Αχαρακτήριστες "ευαισθησίες"! Αντί να συντρίψουν τη κεφαλή του φιδιού, ρισκάρουν τη ζωή τους!
Κάπου και η  φιλοζωΐα πρέπει να έχει και τα όριά της.
Είναι καλύτερα τώρα, με την κοπέλα να κινδυνεύει να πεθάνει;
θα πρέπει, επίσης,  να εξεταστεί 
κατά πόσον είχε δικαίωμα η Π.Υ να αρνηθεί τη συνδρομή  της για την εξουδετέρωση του φιδιού, τη στιγμή μάλιστα που αυτό ήταν μέσα σε σχολείο!
Juan


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου η 39χρονη ερπετολόγος που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, όλα συνέβησαν σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι μέσα στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Ο επιστάτης άμεσα ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και
έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της... έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων (!!!)  και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή».(!!!) (μη ξεχασουν να μαζεύουν και να περιθάλπουν και  σκορπιούς!!!)

Ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας μια σκούπα και στη συνέχεια η ερπετολόγος φορώντας ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε.


Η γυναίκα κατάφερε να κλείσει την οχιά μέσα στο κλουβί και να το τοποθετήσει μέσα στο όχημά της πριν αρχίσει να καταρρέει μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς υπέστη αναφυλακτικό σοκ. Η 39χρονη φέρεται στην αρχή να εκτίμησε πως είχε περιθώριο ενός 24ωρου, ωστόσο η κατάσταση της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ, πρώτα έφτασαν δυο δικυκλιστές και στη συνέχεια ασθενοφόρο που μετέφερε διασωληνωμένη την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύεται στην Α' ΜΕΘ αιμοδυναμικά ασταθής και σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για έμπειρη ερπετολόγο, η οποία έκρινε ότι μπορούσε να μαζέψει το φίδι χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου, πέραν του γαντιού και η οποία εκτίμησε ότι πιθανόν η οχιά να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα την Παρασκευή εντοπίστηκε ένα νερόφιδο στις ρόδες οχήματος, πάλι στην οδό Γιαννιτσών.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:
https://www.real.gr