12.5.23

Το χοντραίνουν οι Αλβανοί-Ο Έντι Ράμα ανέφερε τον Δ. Μπελλέρη ως επικεφαλής μαφίας που εκβιάζει Αλβανούς στην Ελλάδα

Η Αλβανία, δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ.
Juan

 Πρακτικές καθεστώτος Χότζα χρησιμοποιεί ο Ράμα για να εκφοβίσει τους Βορειοηπειρώτες-Το κόμμα των Τσάμηδων κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της Αλβανίας

Χοντραίνει η κατάσταση μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, εν μέσω  προεκλογικής περιόδου στην χώρα μας, την οποία πιθανόν ο Ράμα προσπαθεί να επηρεάσει με εντολή από την Άγκυρα.  

Πληροφορίες φέρουν τον το ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να επικοινώνησε  με την κυβέρνηση των Τιράνων ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος να συνομίλησε με τον Αλβανό ομόλογο του.

Ο Ράμα περιέγραψε τον συλληφθέντα υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρας Δ. Μπελέρη ως δήθεν  επικεφαλής οργάνωσης που έχει προσλάβει ανθρώπους για να απειλούν Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα για να τον ψηφίσουν στις 14 Μαΐου.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι "ο Ναπολέων Τσακάλης  και ο Σπύρος Κόκας είναι οι άνθρωποι που απειλούν τους μετανάστες ότι θα τους σκίσουν τα ελληνικά διαβατήρια".

Ο αρχηγός της αλβανικής κυβέρνησης προειδοποίησε αυτούς τους δύο ανθρώπους ότι θα ασχοληθεί προσωπικά μαζί τους.

«Αυτή η μάσκα έχει δεσμεύσει ανθρώπους να απειλούν τους μετανάστες. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτήν την παράσταση για να απευθυνθώ σε δύο άτομα ονομαστικά. Ένας είναι ο Ναπολέων, που ξέρει πολύ καλά ποιος είναι, και ένας Σπύρος Κόκας, που είναι ένας άλλος χαρακτήρας.

Σας λέω να μην τολμήσετε να πάρετε τηλέφωνο τους μετανάστες που θέλουν να ψηφίσουν ή που μπορεί να έρθουν να ψηφίσουν, ούτε καν να τους πείτε να έρθουν να ψηφίσουν αυτόν τον αδαή εδώ ή λέγοντάς τους ότι αν ψηφίσουν άλλον υποψήφιο θα σας σκίζουμε τα ελληνικά διαβατήρια, και σας λέω κατάμουτρα ότι θα ασχοληθώ και με τους δυο σας προσωπικά και εσείς κινδυνεύετε να χάσετε τα ελληνικά σας διαβατήρια. Ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των μεταναστών στην Ελλάδα και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είμαστε εγώ και η κυβέρνησή μου, σε  αυτή η χώρα», είπε ο Ράμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Opinion.

Ενδεικτικό του άστατου χαρακτήρα του Αλβανού πρωθυπουργού είναι η ανάρτηση που έκανε πριν λίγο, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ( προφανώς μετά την κατακραυγή από την ελληνική πλευρά): 

"Η σύλληψη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη Χιμάρα Φ. Μπελέρι με εντολή της εισαγγελίας αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για τη δικαιοσύνη παραμονές των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι η παράβαση του νόμου από την πλευρά του πρέπει να αποδειχθεί και η σύλληψή του να έχει νόμιμο κίνητρο!"

Οι Τσάμηδες μιλούν για παρέμβαση της Ελλάδος στα εσωτερικά της Αλβανίας

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του κόμματος PDIU ( Κόμμα των Τσάμηδων), Σ.Ιντρίζι, αντέδρασε μετά τη σύλληψη του υποψηφίου του συνδυασμού «Μαζί κερδίζουμε» για το δήμο Χιμάρας, Δ. Μπελέρη και την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας.

Μέσω αντίδρασης στο Facebook, ο Ιντρίζει δήλωσε ότι η υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Όλτα Χάτσκα δεν πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα για συνάντηση.

Ο ίδιος εξέφρασε την οργή του για την παρέμβαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην υπόθεση σύλληψης του Μπελέρη και θεωρεί απαράδεκτη την εντολή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να συναντήσει ο Έλληνας Πρέσβης την Αλβανίδα ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζουμε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι με εντολή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, στην Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα, κ, Κ, Καμίτση να υποβάλει νότα διαμαρτυρίας στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην Αλβανία «βαφτίζουν» την ελληνική μειονότητα «Αλβανούς Ορθόδοξους»

Η Αλβανική κυβέρνηση δεν μένει μόνο στη στενή συνεργασία με την Τουρκία που μπορεί ανά πάσα στιγμή να στραφεί εναντίον της χώρας μας. Ο ζήτημα της προστασίας των ελλήνων της Β. Ηπείρου, έχει απασχολήσει πολλές φορές, κάνοντας αναγκαία την παρέμβαση και προστασία του ελληνικού κράτους.

Στην Αλβανία οι εθνικιστικοί κύκλοι προσπαθούν να «σβήσουν» την ελληνική μειονότητα «βαφτίζοντάς» την «Αλβανούς Ορθόδοξους».

https://www.pentapostagma.gr/