11.5.23

''ΑΤΤΑΛΟΣ'' το νέο ελληνικής κατασκευής περιφερόμενο πυρομαχικό και το σκάφος ''Barracuda 747'' με 2 4πλους εκτοξευτές ρουκετών


 Κοσμογονία στην ελληνική αμυντική βιομηχανία από νέα τεχνολογικά επιτεύγματα με τα οποία θα εξοπλίσουμε τις δυνάμεις μας στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά μας το επόμενο διάστημα

Εντυπωσιακά ευρήματα έχουμε στην αμυντική έκθεση DEFEA-23 σύμφωνα με αμυντικές ιστοσελίδες και ειδικούς που μετέβησαν στην έκθεση αυτή, μιας και παρουσιάστηκε μια ολόκληρη γκάμα οπλικών συστημάτων, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα εξοπλίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, ειδικά στα νησιά.

Ξεκινάμε με τον “ΑΤΤΑΛΟ” το νέο ελληνικής κατασκευής περιφερόμενο πυρομαχικό της κοινοπραξίας IDE & EAS.

Πρόκειται για περιφερόμενο πυρομαχικό κατά αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων, ΤΟΜΑ και γενικά κάθε τροχοφόρου, ή ερπυστριοφόρου οχήματος (Anti Tank Loitering Munition System) που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από την Intracom Defense (IDE) και την Hellenic Defense Systems.

Το σύστημα αυτό θα φέρει πραγματικά επανάσταση στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι τουρκικές απειλές αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό πεζικό που θα προμηθευτεί σύντομα ένα πραγματικά τρομερό όπλο.

Είναι γνωστό στην πατρίδα μας ότι κάθε αρχή “είναι πάντα δύσκολη” σε κάθε τομέα, αλλά στην συνέχεια εφόσον το αποφασίσουμε ως λαός, απλά δεν πιανόμαστε.

Έτσι και στο ζήτημα των νέων τεχνολογιών στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στην παραγωγή συστημάτων όπως αιωρούμενων πυρομαχικών και drone, τα “είχαμε φορτώσει στον κόκκορα”, αλλά τώρα κινούμαστε με ασύλληπτες ταχύτητες πλέον, ειδικά λόγω τουρκικών απειλών.

Η Ελλάδα και τα αιωρούμενα πυρομαχικά που αλλάζουν τα πάντα στο μελλοντικό πεδίο μάχης
Τα αιωρούμενα πυρομαχικά μοιάζουν με μη επανδρωμένο όχημα, εκτοξεύονται από το έδαφος με όλες τις συνθήκες με τον χειριστή να τα κατευθύνει στον στόχο .

Ανάλογα με τον τύπου τους επιχειρούν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων καταστρέφοντας αιφνιδιαστικά μια ολόκληρη γκάμα στόχων.

Νέες τεχνικές, και νέες μέθοδοι αναδύονται από έναν σκληρό και ανελέητο πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τον “οργασμό” στην τουρκική αμυντική βιομηχανία αλλά και τις ωμές απειλές που δεχόμαστε από την Άγκυρα, τουλάχιστον εδώ και Δύο χρόνια.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί  ως προς τις δυνατότητες του άμεσα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας σε συνδυασμό της συνεργασίας ιδιωτών με την κρατική αμυντική βιομηχανία, κατασκευάζουν μικρά και ευέλικτα drones, για να πετύχουμε ειδικά στα νησιά μας, αυτό που ονομάζεται απόλυτος αιφνιδιασμός των εχθρικών δυνάμεων σε κάθε σενάριο απόβασης τους.

Τα μικρά ευέλικτα drone μαζί με τα αιωρούμενα πυρομαχικά, τα οποία φέρουν ελαφρύ οπλισμό θα είναι κυριολεκτικά  αδύνατον να εντοπιστούν από τον εχθρό, ο οποίος ειδικά στο Αιγαίο δεν θα καταλάβει από του ήρθε η επίθεση.

Σκάφος Barracuda 747 Multi Mision USV με πολυβόλο και ρουκέτες

Στην έκθεση επίσης είδαμε σκάφος τύπου Barracuda 747 με  πολυβόλο 0.50' και 2 4πλους εκτοξευτές ρουκετών με καθοδήγηση λέιζερ.

Τα σκάφη αυτά μπορούν να εξοπλιστούν και με αντιαρματικά συστήματα και να γίνουν ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων.

Στο Αιγαίο πέλαγος έχουμε ένα καθημερινό “πόλεμο” με πολλές μορφές, για αυτό οφείλουμε να προετοιμαστούμε ανάλογα όσο γίνεται ταχύτερα.

Όπως γίνεται κατανοητό η αναβάθμιση και η δημιουργία μια ειδικής δυνάμεως μικρών ταχέων σκαφών του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, αποτελεί τη μόνη λύση για την ελληνική ακτοφυλακή και τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στο Αιγαίο από τις τουρκικές προκλήσεις και τα κατά καιρούς «κύματα» λαθροδιακινητών που δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ κατά των ελληνικών δυνάμεων.

https://www.pentapostagma.gr