4.5.23

Antonov: Πως θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ εάν ένα drone χτυπούσε τον Λευκό Οίκο;


Όποτε θέλουμε, θα απαντήσουμε στην τρομοκρατική ενέργεια της Ουκρανίας λέει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ
Η Ρωσία θα απαντήσει στην τρομοκρατική ενέργεια της Ουκρανίας όποτε θελήσει και το κρίνει σκόπιμο υποστήριξε ο Anatoly Antonov, ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στο περιστατικό που θέλει το Κίεβο να αποπειράθηκε να επιτεθεί με δύο drones στο Κρεμλίνο, στο πολιτικό - και όχι μόνο - σύμβολο της Ρωσίας.
Πώς θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ;
«Πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί αν ένα drone χτυπούσε τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο ή το Πεντάγωνο;Η απάντηση κάθε πολιτικού είναι προφανής: η τιμωρία θα είναι σκληρή και αναπόφευκτη.Η Ρωσία θα απαντήσει σε αυτήν την τολμηρή και αλαζονική τρομοκρατική επίθεση.Στη συνέχεια θα απαντήσει, όταν το κρίνει απαραίτητο» επισήμανε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η απάντηση θα είναι συμμετρική και ανάλογη των εκτιμήσεων που γίνονται για την απειλή που δημιούργησε το Κίεβο για την ηγεσία της χώρας μας.
Κυνική η στάση των Αμερικάνων
Όπως είπε ο Antonov, οι δηλώσεις των Αμερικάνων αξιωματούχων για το συγκεκριμένο περιστατικό είναι «εντυπωσιακές σε κυνισμό και παραλογισμό».«Εδώ, δεν βρήκαν δυνατό να αναγνωρίσουν το προφανές, δηλαδή μια τρομοκρατική ενέργεια που σχεδίαζε το καθεστώς του Zelensky και μια απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.Ο χρόνος δεν επιλέχθηκε τυχαία, τις παραμονές της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου, για την οποία έχει προγραμματιστεί η παρουσία ξένων ηγετών.Βλάσφημες και δόλιες ήταν οι θέσεις ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση ήταν δήθεν «fake» επιχείρηση.Δηλαδή θέλουν να πουν, ότι ήταν η Ρωσία που σχεδίασε αυτήν την πρόκληση στην καρδιά του κράτους μας;» διερωτήθηκε ο Antonov.
Να καταδικάσουν
Ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα πως η κυβέρνηση Biden θα βρει τη δύναμη και θα έχει την αξιοπρέπεια να καταδικάσει αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια.«Ο κόσμος θυμάται ότι, το 2001, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που προσέγγισε τον αμερικανικό λαό, όταν αυτός δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση.Τα πάντα έχουν ξεχαστεί.Σήμερα, οι ΗΠΑ υπερασπίζονται τους εγκληματίες του Κιέβου.Και οι θέσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων ότι το Κίεβο μπορεί να επιλέξει πώς θα αμυνθεί είναι ένα σαφές παράδειγμα των δύο μέτρων και δύο σταθμών, είναι μια πολιτική ενθάρρυνσης του καθεστώτος Zelensky να επιτεθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία» τόνισε ο Antonov, αναφέροντας πως τα λόγια γραφειοκρατών ότι αποτρέπουν το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου από το να επιτίθεται κατά στόχων εκτός των συνόρων τους, είναι μια ψεύτικη φάρσα.
Θηριωδίες Zelensky
«Οι θηριωδίες του καθεστώτος Zelensky και η ενθάρρυνση του από την ενωμένη Δύση δείχνουν μόνο ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας δεν επιθυμούν να επιδιώξουν την ειρήνη, να σώσουν χιλιάδες ζωές απλών Ουκρανών.Φυσικά, θα λάβουμε υπόψη αυτό το περιστατικό για να κτίσουμε τη γραμμή μας για την υλοποίηση των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», προειδοποίησε ο Antonov.
Πηγή: bankingnews.gr
Επίθεση στο Κρεμλίνο: Τα γραφεία του Πούτιν βρίσκονται κάτω από τον τρούλο του Παλατιού της ΓερουσίαςΤα κεντρικά γραφεία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και το επίσημο διαμέρισμά του βρίσκονται στο παλάτι της Γερουσίας του Κρεμλίνου / Φωτογραφία: TSN.ua
Στο παλάτι της Γερουσίας του Κρεμλίνου, ο θόλος του οποίου έπιασε φωτιά μετά από επίθεση με drone το βράδυ της 3ης Μαΐου, υπάρχουν διάφορα γραφεία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και το επίσημο διαμέρισμά του.
Αυτό ανέφερε η ανεξάρτητη δημοσιογράφος Φαρίντα Ρουστάμοβα στο κανάλι της Telegam «Faridaily».
«Το παλάτι της Γερουσίας, στην αργκό του Κρεμλίνου συνήθως αποκαλείται ως «το πρώτο κτίριο» είναι οι περισσότεροι χώροι εργασίας που χρησιμοποιεί ο Πούτιν και η διοίκησή του βρίσκονται σε αυτό το κτίριο», έγραψε.
Εδώ βρίσκονται τα γραφεία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης και των αναπληρωτών του, καθώς και αίθουσες συνεδριάσεων.
«Θυμάστε την ιστορική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πριν τον πόλεμο; Πραγματοποιήθηκε στο Dome, ή Αίθουσα της Αικατερίνης, του παλατιού της Γερουσίας», γράφει η Ρουστάμοβα.
Στο παλάτι της Γερουσίας του Κρεμλίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πριν από μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία / Φωτογραφία: Telegram / faridaily
Επιπλέον, το διαμέρισμα του του προέδρου του Κρεμλίνου, βρίσκεται σε αυτό το κτίριο. Η Ρουστάμοβα υπενθύμισε ότι ήταν εδώ που ο Πούτιν δέχθηκε τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
«Πιθανώς, γι' αυτό το γεγονός ονομάστηκε απόπειρα κατά του προέδρου στο επίσημο μήνυμα του Κρεμλίνου», πρότεινε ο δημοσιογράφος.
Θυμίζουμε ότι το Κρεμλίνο σχολίασε τη νυχτερινή επίθεση της 3ης Μαΐου στην κύρια κατοικία του Ρώσου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκεί βέβαια κατηγορήθηκε για αυτό η Ουκρανία, η οποία φέρεται να χτύπησε με drones, γράφει η ουκρανική TSN.
--
The Hellenic Information Team
echedoros-a.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com