23.5.23

Η Τουρκία λέει ότι αποκάλυψε πυρήνα κατασκόπων της Ισραηλινής Μοσάντ: 11 συλλήψεις


 Ένας πυρήνας της Μοσάντ που δρούσε στην Τουρκία αποκαλύφθηκε και συνελήφθη από την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας και την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.

  •  Η έρευνα για τoν πυρήνα διεξήχθη σε διάστημα ενάμισι έτους. Οι τουρκικές αρχές ανακάλυψαν ότι ο πυρήνας είχε στόχο μια εταιρεία και 23 άτομα που είχαν εμπορικές σχέσεις με το Ιράν.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποίησαν ένα απειλητικό πακέτο που έστειλε ο πυρήνας σε ένα από τα άτομα που είχε μπει στόχος για να προχωρήσουν στην αποκάλυψη του πυρήνα, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Ο αρχηγός του πυρήνα αναγνωρίστηκε ως Selçuk Küçükkaya, σύμφωνα με τη Sabah. Η εφημερίδα επίσης αναφέρει ότι ο Küçükkaya στρατολογήθηκε από τη Μοσάντ μέσω μέλους του κινήματος Γκιουλέν (που αποκαλείται από τους Τούρκους αξιωματούχους Φετουλαχιστική Τρομοκρατική Οργάνωση).

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από μια σειρά παρόμοιων συλλήψεων τα τελευταία χρόνια.
Το 2021, ένα δίκτυο της Μοσάντ αποτελούμενο από 15 Αραβες αναφέρθηκε ότι αποκαλύφθηκε και συνελήφθησαν τα μέλη του από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας.

Αυτή η αναφορά ήρθε μόλις εβδομάδες αφότου τα ΜΜΕ που συνδέονται με τη Χαμάς υποστήριξαν ότι Παλαιστίνιοι κατάσκοποι εργάζονταν για τη Μοσάντ στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post/https://hellasjournal.com