9.4.23

Ο μεγαλύτερος υποκριτής και ψεύτης του κόσμου είναι ο Ερντογάν: Τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ισραήλ για να τον …συλλυπηθεί για τους νεκρούς!!! (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας είναι ένας υποκριτής και ένας μεγάλος ψεύτης, δεν έχουμε αμφιβολία όσοι τον μελετούμε όλα αυτά τα χρόνια της παντοκρατορίας του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε χθες στον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, στον οποίο άλλα είπε στη διάρκεια της συνομιλίας τους, και άλλα ανακοίνωσε στους ψηφοφόρους-πρόβατα που ακόμα τον πιστεύουν.

Οι ανακοινώσεις των δύο προέδρων διαφέρουν εντελώς στην παρουσίαση του μεταξύ τους διαλόγου. Και επειδή το Ισραήλ είναι ακόμα Δημοκρατία, ενώ η Τουρκία έχει εξελιχθεί με τον Ερντογάν σε αυταρχικό καθεστώς, πιστεύουμε φυσικά την ανακοίνωση του Ισραηλινού Προέδρου.

Ο τελευταίος, τα θέλει και τα παθαίνει. Διότι -αν είναι δυνατόν(!!!)- πιστεύει ακόμα ότι η Ιερουσαλήμ και η Άγκυρα μπορούν να εξελίξουν την (ανύπαρκτη) σχέση τους σε …στρατηγική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χέρτζογκ, ο Ερντογάν τηλεφώνησε για να στείλει τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο και στο λαό του Ισραήλ για τους νεκρούς στη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων του Σαββατοκύριακου!!!

Σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου του Ισραήλ, οι δύο ηγέτες, συζήτησαν την πρόσφατη κλιμάκωση της περιφερειακής τρομοκρατίας και βίας.

Αναφέρει επίσης, ότι ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Ισραηλινό πρόεδρο για να εκφράσει την ανησυχία του υπό το φως της κλιμάκωσης της ασφάλειας στην περιοχή, ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ γύρω από το Όρος του Ναού (Temple Mount).

  • Ο Ερντογάν έστειλε τα συλλυπητήριά του «στον Πρόεδρο και τον λαό του Ισραήλ για τις σοβαρές επιθέσεις», συνεχίζει η ανακοίνωσή του γραφείου του κ. Χέρτζογκ.
  • Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας για τα συλλυπητήρια και τόνισε ότι το Ισραήλ έχει σταθερή δέσμευση για τη διατήρηση του status quo στους ιερούς τόπους γενικά και στο Όρος του Ναού ειδικότερα.

Ο Χέρτζογκ πρόσθεσε ότι το Ιράν, μέσω των αντιπροσώπων του, στη Γάζα (εννοεί τη Χαμάς), ηγείται εκστρατείας «σε πολλά μέτωπα με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και λειτουργεί τρομοκρατικά βασισμένη σε διαθρησκευτικές υποκινήσεις που επικεντρώνονται στην κατάσταση της Ιερουσαλήμ».

Ο Ισραηλινός πρόεδρος τον προέτρεψε όπως η συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας να είναι όσο το δυνατόν εκτεταμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, οπουδήποτε και παντού.

[Το σημείο αυτό αφορά την προχθεσινή συνομιλία του Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ιράν, από τον οποίο ζήτησε τη συσπείρωση του ισλαμικού κόσμου εναντίον του Ισραήλ. ΕΔΩ]

Ο Ερντογάν ευχήθηκε στον λαό του Ισραήλ καλό Passover και οι δυο τους ολοκλήρωσαν τη συνομιλία τους με το «Ραμαζάν Καρίμ» σύμφωνα με τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων.

Αυτά από την πλευρά του προέδρου του Ισραήλ, που περιγράφει με ακρίβεια τη συνομιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο…

Ας δούμε τι …έδωσε η Τουρκική Προεδρία στο πρακτορείο Αναντολού, για τη συνομιλία του Ερντογάν με τον κ. Χέρτζογκ (κάναμε ακριβή μετάφραση και αποδώσαμε με ακρίβεια τους όποιους χαρακτηρισμους):

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι είναι αδύνατο για τη χώρα του να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές για το καθεστώς και την πνευματικότητα του τζαμιού Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ισραηλινός ομόλογός του Ισαάκ Χέρτζογκ συζήτησαν τις τελευταίες επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο Τζαμί Αλ Άκσα, καθώς και τις σκληρές επεμβάσεις εναντίον εκείνων που βρίσκονταν στους ιερούς τόπους.

Λέγοντας ότι τα τελευταία περιστατικά πλήγωσαν τη συνείδηση όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει σιωπηλή απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές για το status quo και την πνευματικότητα του Al-Aqsa, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Προέτρεψε ότι οι εντάσεις που εξαπλώνονται στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο δεν πρέπει να επιτραπεί να κλιμακωθούν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι η έκκληση ριζοσπαστικών εβραϊκών ομάδων για επιδρομές στο τέμενος Αλ Άκσα προκαλεί αντιδράσεις και ανησυχίες.

Τονίζοντας την ανάγκη να αποτραπούν τέτοια περιστατικά, που επαναλαμβάνονται κάθε Ραμαζάνι, από το να γίνουν η μοίρα της περιοχής, ο Ερντογάν εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της Τουρκίας να κάνει ότι μπορεί από τη μεριά της για να ξεριζώσει το πρόβλημα και να λάβει μέτρα για την εδραίωση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, που είναι γνωστό φερέφωνο του Ερντογάν:

  • Η ένταση κλιμακώθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη αφού οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και απομάκρυναν βίαια τους πιστούς την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι ισραηλινές επιδρομές στο τέμενος προκάλεσαν τη ρίψη ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο, με τα Ισραηλινά αεροπλάνα να απαντούν με αεροπορικές επιδρομές.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι εργάζεται συστηματικά για τον ιουδαϊσμό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το Al-Aqsa, και να εξαλείψει την αραβική και ισλαμική του ταυτότητα.

Για τους μουσουλμάνους, το Al-Aqsa αντιπροσωπεύει τον τρίτο ιερότερο τόπο του κόσμου. Οι Εβραίοι, από την πλευρά τους, αποκαλούν την περιοχή Όρος του Ναού, λέγοντας ότι ήταν η τοποθεσία δύο αρχαίων εβραϊκών ναών.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τις συγκρούσεις για να έχει κέρδη στο εσωτερικό, ενόψει των εκλογών της 14ης Μαϊου αλλά και για να καπελώσει τις ειρηνικές δυνάμεις του παλαιστινιακού λαού και να μην επιτρέψει συμφωνημένη λύση στο τεράστιο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Είναι γνωστό ακόμα -και στην ιερουσαλήμ το γνωρίζουν- ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας ενισχύει οικονομικά και στρατιωτικά τη Χαμάς για να συνεχίζει τον πόλεμο με το Ισραήλ. Η συμφωνία των δύο χωρών πρόβλεπε την εκδίωξη της Χαμάς από την Τουρκία και το κλείσιμο των γραφείων της. Μέχρι τη στιγμής, τα γραφεία της Χαμάς παραμένουν ανοικτά αν και έπρεπε να κλείσουν από τις αρχές του χρόνου…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal