27.4.23

Ο Άρειος Πάγος "έκοψε" το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου: «Ο διωγμός μας δυναμώνει - Θα μας βρουν μπροστά τους στις δεύτερες εκλογές» (upd)

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτό, χιλιάδες αμφιταλαντευόμενοι ψηφοφόροι
μετακινούνται στο κόμμα του κ. Εμφιεττζόγλου


 Επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του-Υπό εξέταση το κόμμα Κανελλόπουλου

Νεότερη ενημέρωση

Για πολιτικό διωγμό έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει εκτός εκλογικής μάχης το κόμμα του «Πατριωτική Ένωση - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» που έχει ιδρύσει ο ίδιος μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία.

«Ο διωγμός μας δυναμώνει και θα μας βρουν μπροστά τους στις δεύτερες εκλογές», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ως απλός υποψήφιος.

Ο ίδιος δίνει μάλιστα ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου κατά τις οποίες ο συνασπισμός Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου θα επιχειρήσει και πάλι την αυτόνομη συμμετοχή με διαφορετικό όνομα και έμβλημα.

«Η ιστορία είναι τελειωμένη» απαντά ο ίδιος στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική για το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου να επανέλθει με νέο όνομα και έμβλημα στον Άρειο Πάγο προκειμένου να πάρει μέρος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και προσθέτει ότι: «Εμείς είχαμε κάνει συμπληρωματική δήλωση και λέγαμε ότι αν ενοχλεί ή απαγορεύεται το έμβλημα του ''Ήλιου της Βεργίνας'' να το αποσύρουμε. Η κατάθεση του δικού μας φακέλου πήρε το νούμερο 13 αλλά εξετάστηκε πρώτος. Γιατί; Κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από αυτή την απόφαση; Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μας φοβούνται και γι' αυτό μας έκοψαν τον δρόμο προς την κάλπη».

Παράλληλα, στο ερώτημα αν το κόμμα θα επιχειρήσει να ενσωματωθεί σε έναν από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς όπως το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή το «'Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπογδάνος απάντησε πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές και πως θα επιχειρήσουν με τον κ. Εμφιετζόγλου να κατέβουν αυτόνομα στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

Αρχικό κείμενο

«Κόπηκε» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου- Πρόδρομου Εμφιετζόγλου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Νωρίτερα, ο κ. Μπογδάνος σχολίασε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA, σύμφωνα με το οποίο μία ομάδα δέκα κουκουλοφόρων έκαναν έφοδο σε μία δημοτική γκαλερί και ανάγκασαν τον καλλιτέχνη με καταγωγή από τα Σκόπια, να κατεβάσει τα έργα του.

«Αυτά τα βλέπαμε από την Αριστερά, δεν έχει καμία διαφορά αυτό που είδαμε με αυτό που κάνει ο Ρουβίκωνας. Απλά τον Ρουβίκωνα έχουμε μάθει να τον ανεχόμαστε. Είναι συναφείς πρακτικές. Όταν έχεις την ίδια πολιτική από τρία κόμματα, θα έχεις και τέτοια αντίδραση».

«Με την κυρία Αλεξοπούλου δώσαμε τα χέρια και προχωράμε»

Στην συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής ρωτήθηκε αν έκανε πρόταση στον κ. Κανελλόπουλο να κατέβει με το κόμμα της «Πατριωτικής Ένωσης» κι απάντησε: «Έρχονται μαζί μας πλήθος στελεχών. Ακόμα και η κυρία Αλεξοπούλου, η πρώην βουλευτής του κ. Βελόπουλου, την οποία την καλωσορίζουμε, προφανώς και βλέπει ότι η μόνη σοβαρή επιλογή είναι μαζί μας. Με την κυρία Αλεξοπούλου δώσαμε τα χέρια και προχωράμε. Νομίζω ότι ο Μυλωνάκης είναι ”στα κάγκελα” με τον Βελόπουλο κι αυτό που θέλει να έχει είναι δημόσιο βήμα, ώστε να υπερασπιστεί την τραυματισμένη του τιμή. Αισθάνεται πολύ αδικημένος, το ξέρω επειδή μίλησα μαζί του. O Μυλωνάκης, νομίζω θα έχει σύντομα μία τηλεοπτική εκπομπή κάπου».

Και πρόσθεσε: «Ο χώρος πάσχει από ”προεδρίτιδα”, όλοι θέλουν να είναι πρόεδροι εκτός εμού, ήθελα να υπηρετήσω την ”Ένωση”. Αυτήν την στιγμή είμαστε στην «Πατριωτική Ένωση» επτά κόμματα.

«Το κόμμα Κασιδιάρη θα κοπεί αντιθεσμικά από τον Άρειο Πάγο»

Σχετικά με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Κατ΄εμέ αντιθεσμικά και αντισυνταγματικά θα κόψει ο Άρειος Πάγος το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Το λέω αυτό γιατί το άρθρο 51 παράγραφος 3 του Συντάγματος, λέει ότι για να απωλέσει κάποιος το δικαίωμα του ”εκλέγεσθαι”, θα πρέπει να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα».

https://www.pentapostagma.gr