20.4.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ : " Timeline " (****)


 Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη Γαλλία, μια ομάδα αρχαιολόγων ερευνά τα απομεινάρια ενός πεδίου μάχης του Εκατονταετούς Πολέμου, ανάμεσα στα βασίλεια της Αγγλίας και της Γαλλίας. Προβληματισμένος από τις - υπερβολικά ακριβείς - υποδείξεις του τεχνολογικού κολοσσού που χρηματοδοτεί την έρευνα, ο καθηγητής Τζόνστον (Billy Connolly), τους επισκέπτεται απαιτώντας απαντήσεις.

Φεύγοντας θα αφήσει ως επικεφαλής τον γιό του, Κρις (Paul Walker), οποίος ενδιαφέρεται λιγότερο για Ιστορία και περισσότερο για την Κέιτ ¨Ερικσον (Frances OΑConnor), τη νεαρή βοηθό του πατέρα του, που είναι παθιασμένη με την αρχαιολογία. Μερικές ώρες αργότερα, όμως, η ομάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια τρομακτική ανακάλυψη: ένα σπάνιο χειρόγραφο με την επιγραφή "Βοηθήστε με" από τον πατέρα του Κρις, με χρονολογία 7 Απριλίου 1357...

Η μεγάλη εκδοτική επιτυχία του Michael Crichton (Jurassic Park, Westworld κ.α.) γίνεται μια συναρπαστική και κεφάτη περιπέτεια από τον Richard Donner (σκηνοθέτη του κλασικού "Σούπερμαν" με τον Cristopher Reeve). Η ταινία συνδυάζει δράση, ταξίδια στο χρόνο, ρομαντισμό, σασπένς, και (εντυπωσιακές, πραγματικά) μεσαιωνικές μάχες δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα. Στην όμορφη παραγωγή, έρχεται να προστεθεί ένα καστ γνωστών ηθοποιών, με επικεφαλείς τον αδικοχαμένο Paul Walker ("Οι μαχητές των δρόμων") και τη Frances O'Connor ("Η Σημασία τού να Είναι Κανείς Σοβαρός" κ.α.). Αλλά τη παράσταση κλέβει ο Gerard Butler ("300" "Το Φάντασμα της Όπερας" κ.α.) στο ρόλο Βρετανού αρχαιολόγου που παίρνει τη θέση ιππότη και ερωτεύεται μια Γαλλίδα πριγκίπισσα.