19.4.23

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι ότι έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν !!!

 

   ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;   ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ  "ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ" !  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΒΛΑΠΤΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; 

Juan\

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι ότι «έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν αλλά δεν ευθύνεται αυτό για τον εμφύλιο»!

Την εξαγωγή του παράνομου λογισμικού Predator στο Σουδάν ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, «αδειάζοντας» τον Γιάννη Οικονόμου και την κυβερνητική γραμμή που κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για «θεωρίες συνωμοσίας».

«Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο. Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε απ’ αυτό», δήλωσε ο Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Real fm, απαντώντας στο ρεπορτάζ του pronews.gr ότι ο πόλεμος στο Σουδάν προκλήθηκε εν πολλοίς από την εξαγωγή του Predator της εταιρείας Intellexa των Μπίτσιου και Λαβράνου!

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν δόθηκε τελικά άδεια εξαγωγής, ο Βαρβιτσιώτης επικαλέστηκε αμήχανος δημοσιεύματα και δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να υπογράφει τέτοιου είδους αποφάσεις. «Φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Kαι μάλιστα στα χέρια της πολιτοφυλακής των ανταρτών!

Η ισραηλινή Χάρετζ έγραφε ότι το Predator «στα χέρια του RSF θα γείρει την ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας αδίστακτης πρώην πολιτοφυλακής, φέρνοντας το Σουδάν ένα βήμα πιο κοντά σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου.»

Kατόπιν αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου επίσημα sυμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει την Ελλάδα στον εμφύλιο».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Όταν πριν δύο ημέρες θέσαμε δημοσίως το ερώτημα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι επικαλούμαστε θεωρίες συνωμοσίας.

Σήμερα (σ.σ. 19.04.2023) που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δύο επιλογές:

Ή θα βγάλει συνωμοσιολόγο και τον κ. Βαρβιτσιώτη ή θα παραδεχτεί ο κ. Οικονόμου ότι είπε ψέματα.

Τα μισόλογα ότι ναι μεν έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αξιοποίηση του κακόβουλου λογισμικού από την πολιτοφυλακή RSF δεν πείθουν κανέναν.

Η σημερινή παραδοχή Βαρβιτσιώτη επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατάει κρυφό το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ για να προστατέψει τον κ. Σμυρλή που έδωσε την άδεια εξαγωγής.

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού.

Έφτασε στο σημείο να μετατρέψει την χώρα σε επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και να εμπλέξει εμμέσως την Ελλάδα σε έναν εμφύλιο με εκατοντάδες νεκρούς και με Έλληνες μεταξύ των εγκλωβισμένων.

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;».

(.......!)

https://www.pronews.gr