27.4.23

Στην Κίνα ακόμη μαγειρεύουν σκύλους και γάτες! Έφεραν- φαίνεται- τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ τους και στη Θεσσαλονίκη! Εικόνες και VIDEO


Έχουν εξαφανισθεί μυστηριωδώς τα αδέσποτα σκυλιά από τη Θεσσαλονίκη και οι γάτες - που πιάνονται πιο δύσκολα- (συλλαμβάνονται με χρήση διχτυών και  με απόχες)!

Προ ημερών εθεάθη κινέζος, δίπλα σε κινέζικο εστιατόριο (σε κεντρική οδό της Θεσσαλονίκης-Μοναστηρίου-) να κυνηγά γατάκια με δίχτυ! Ενημερώθηκε το 100 και μετά από 3 λεπτά αναμονής (!)  ("είστε σε σειρά ...προτεραιότητας") ζητήθηκε  η... περιγραφή του κινέζου με το δίχτυ  και τελικά δεν εθεάθη περιπολικό στο σημείο, για να βρει τον "μετρίου" αναστήματος κίτρινο Κινέζο με το δίχτυ!  (Αλήθεια υπάρχει ψηλός Κινέζος , μελαμψός -και με δίχτυ;) 

Άραγε πόσους ελέγχους ενήργησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Υγειονομικό κλπ) για να διαπιστώσουν αν τα "εστιατόρια ' αυτά έχουν άδειες λειτουργίας, βιβλιάρια υγείας οι υπάλληλοι, καταστάσεις εργασίας προσωπικού, τιμολόγια για τις αγορές των διαφόρων κρεάτων κλπ και αν στα ψυγεία τους υπάρχουν σκυλιά ή γάτες;

Στα εκδιδόμενα δελτία τύπου δεν αναφέρθηκαν τέτοιοι έλεγχοι σε καταστήματα αλλοδαπων. Μήπως τυγχάνουν "αλλοδαπής ασυλίας" ;


Ας δούμε όμως τι γίνεται στην Κίνα:

 Ομάδα κινέζων ακτιβιστών διαδήλωσε στην κρεαταγορά… σκύλων στην πόλη Yulin στην επαρχία Guangxi κατά της… κινέζικης παράδοσης να μαγειρεύονται και να προσφέρονται ως ξεχωριστές λιχουδιές… σκύλοι και γάτες!

Η Κίνα δεν έχει απαγορεύσει ακόμη την κακοποίηση των ζώων και αυτήν την ομολογουμένως κάπως περίεργη παράδοση, παρά τις έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων.

Δεν είναι λίγοι όμως οι Κινέζοι που απολαμβάνουν να τρώνε κρέας σκύλου, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, ενώ σε κάποιες περιοχές ο τρόπος θανάτωσης του ζώου είναι κάτι παραπάνω από βάρβαρος… χτυπάνε τα σκυλιά μέχρι θανάτου, προκειμένου να «απελευθερωθεί» το αίμα τους στο κρέας τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΛΙΒΕΡΕΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)  ΕΙΚΟΝΕΣ





«Κάποια είναι πολύ πεινασμένα. Δεν έχουν φάει τίποτα εδώ και μέρες. Μερικά δυστυχώς σκοτώθηκαν καθώς χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα» υπογράμμισε ο Ν


Οι Αρχές σταμάτησαν για έλεγχο ρουτίνας το φορτηγό αλλά ο οδηγός δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα και έτσι απελευθέρωσαν το «εμπόρευμά» του στο δάσος.

Στα περισσότερα μέρη της Κίνας, οι γάτες δεν αποτελούν έδεσμα. Ωστόσο, στο Νότο της χώρας, υπάρχουν ακόμη εστιατόρια που σερβίρουν κρέας γάτας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, περίπου 600 γάτες διασώθηκαν κατά… τύχη όταν τράκαρε φορτηγό που τις μετέφερε.

Το 2011, εθελοντές σταμάτησαν κομβόι φορτηγών φορτωμένο με σκύλους, περίπου 500 τον αριθμό, σε αυτοκινητόδρομο του Πεκίνου και τους απελευθέρωσαν.

Περίπου χίλια γατάκια (μερικά εκ των οποίων δεν ήταν καν τεσσάρων μηνών) απελευθερώθηκαν σε δάσος στην Κίνα όταν οι Αρχές με τη συνδρομή ακτιβιστών εντόπισαν φορτηγό που τα μετέφερε από την επαρχία Γιανγκσού στην Γκουανζού.

«Θα τα έτρωγαν» δήλωσε ένας ακτιβιστής με το επώνυμο Νι, από την Οργάνωση Προστασίας Μικρών Ζώων Wuxi.

«Δεν θέλαμε να απελευθερωθούν απλώς. Επιθυμία μας ήταν να τα κρατήσουμε. Είχαμε βρει μέρος για να φιλοξενηθούν. Ήταν ανεύθυνο από πλευράς των Αρχών να τα αφήσουν μόνα τους στο δάσος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Κίνα δεν έχει θεσπίσει νόμους για την προστασία ζώων που δεν αποτελούν «απειλούμενα είδη».

Πηγή: Euronews/ https://www.lifo.gr