28.4.23

Στην Ελευσίνα ο Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στις Ε.Δ. για τον απεγκλωβισμό πολιτών από το Σουδάν

 

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Πέμπτη με την άφιξη άλλων 20 Ελλήνων και 19 ξένων υπηκόων με C130.

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός όπου συναντήθηκε με στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από το εμπόλεμο Σουδάν και τους συνεχάρη για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους.

″Θέλω να συγχαρώ το υπουργείο Εθνικής ’Aμυνας αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την άρτια οργάνωση αυτής της σύνθετης αποστολής, πάντα σε συνδυασμό και με άλλες φίλες χώρες, καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όσους συμπολίτες μας ήθελαν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη” είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ασχέτως το που αυτοί βρίσκονται. Και εύχομαι η μεγάλη περιπέτεια στο Σουδάν να τελειώσει ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, για ακόμη μια φορά μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και φρόντισαν για την ολοκλήρωση αυτής της σύνθετης επιχείρησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε επίσης με πολίτες που απεγκλωβίστηκαν και τους ευχήθηκε να τελειώσει γρήγορα η σύρραξη ώστε να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους.

Σημειώνεται πως με την άφιξη το βράδυ της Πέμπτης του C-130, που μετέφερε 20 Έλληνες και 19 υπηκόους άλλων χωρών, από στρατιωτικής πλευράς όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ. η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης στο Σουδάν έλαβε τέλος.

Την όλη επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης παρακολούθησαν ζωντανά από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής ’Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.