22.4.23

«Η κυβέρνηση βαρύνεται με υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα»-Γιάννης Αμανατίδης


Ο Γιάννης Αμανατίδης υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών εξηγεί γιατί η υπόθεση της ενδεχόμενης εξαγωγής του Predator στο Σουδάν μέσω Ελλάδας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ειδικά την στιγμή που στη σπαρασσόμενη χώρα έχουν εγκλωβιστεί Έλληνες.

Ο κ.Αμανατίδης μιλά για τα ελληνοτουρκικά και τη «μυστική διπλωματία» που ασκήθηκε από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Είναι δυνατόν να πάμε σε ελληνοτουρκικές συνομιλίες αμέσως μετά από τις εκλογές όπως έχει πει ο πρωθυπουργός;

Ο κ.Αμανατίδης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκμεταλλευθεί το καλό κλίμα της τελευταίας περιόδου για να ισχυροποιήσει τις ελληνικές λύσεις όχι μόνο έναντι της Τουρκίας αλλά διεθνώς. Η Τουρκία, υποστηρίζει ότι δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις θέσεις της.

«Δεν θα ήθελα να είναι ο κ.Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός που θα χειριστεί τα ελληνοτουρκικά μετά από τις εκλογές», λέει ο κ.Αμανατίδης. «Η κυβέρνηση του βαρύνεται με υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα» ,λέει.

Ο κ.Αμανατίδης μιλά για την κατάσταση της οικονομίας, την ακρίβεια και για το πως προέκυψε η μεγάλη συγκέντρωση-συναυλία στη Θεσσαλονίκη.

  (Αναρτήθηκε στην Efenpress, από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)