2.4.23

ΜΑΡΙΑ ΔΕΝΑΞΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΥΣΤΟΠΙΑΣ



 Η δημοσιογράφος- αρθρογράφος και ανταποκρίτρια στο Παρίσι , ελληνικών ΜΜΕ, Μαρία Δεναξά, μιλώντας στον 98.4 , ανέλυσε τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης της Γαλλικής κοινωνίας, με επιφαινόμενο το συνταξιοδοτικό.

   

Η Μαρία Δεναξά, σημείωσε πως η Γαλλική κοινωνία από την μια αντιλαμβάνεται το ρόλο και τι εξυπηρετεί ο Μακρόν , όμως από την άλλη βλέπει ότι δεν υπάρχει και αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση. Ωστόσο , όπως τονίζει, τα αίτια είναι βαθύτερα σε μια κοινωνία που έχει ανοίξει η συζήτηση για το ρόλο ενός παγκόσμιου συστήματος, που συνιστά δυστοπία για τις κοινωνίες , με την προσπάθεια απόλυτου ελέγχου τους.

Η Μαρία Δεναξά παραθέτει τα τρία επικρατέστερα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, σημειώνει όμως πως η κατάσταση στην Ευρώπη με την διαρκή φτωχοποίηση και υποβάθμιση των κοινωνιών, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των ΗΠΑ , που επιχειρούν την δική τους οικονομική και γεωπολιτική κρίση, να την επιλύσουν με τον απόλυτο έλεγχο και παρακμιακή περίσφιξη των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Δείτε το βίντεο…

https://www.votegreece.gr
____________________
Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο