20.4.23

Στοχευμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε περιοχές των Δήμων Δέλτα, Μενεμένης, Ευόσμου, Ευκαρπίας και Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις, άτομα και οχήματα, ενώ συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης για παραβάσεις που αφορούν σε περιβαλλοντική ρύπανση


Χθες (19-04-2023), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, σε περιοχές των Δήμων Δέλτα, Μενεμένης, Ευόσμου, Ευκαρπίας και Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ελέγχου επιχειρήσεων και εταιρειών με σκοπό την αντιμετώπιση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και την περαιτέρω διακίνησή τους, καθώς και τη διακρίβωση έτερων παραβάσεων. (κλεπταποδοχή κλπ)

Που τις βρήκε ο επιχειρηματίας (εκτός των άλλων) τις ζάντες αυτοκινήτων; ΒΡομάει η υπόθεση. Σαφέστατα προέρχονται από κλεμμένα οχήματα (τα λάστιχα κάηκαν για να βγεί το ενσωματωμένο σύρμα) -κάπου εκεί είναι και αυτό. Αυτά που φαίνονται σκουριασμένα είναι καμένα.
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της ίδιας Διεύθυνσης, των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς και αρμόδιων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης, Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν σε έρευνες και ελέγχους: 

 

  • (6) επιχειρήσεων (συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων),

  • (47) ατόμων και

  • (37) οχημάτων,

 

κατά τους οποίους:


  • Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε  δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Για την Προστασία του Περιβάλλοντος» και «Περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος», καθώς έπειτα από έρευνα στην επιχείρησή του, διαπιστώθηκε ότι:

σε τμήμα του οικοπέδου της επιχείρησης που δεν ήταν τσιμεντοστρωμένο - στεγανοποιημένο, είχε πραγματοποιηθεί διάλυση μηχανικών μερών (κινητήρων αυτοκινήτων κ.α.), με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά μηχανέλαιων – ορυκτέλαιων στο έδαφος, ενώ δεν υπήρχε  σύστημα συλλογής των όμβριων και λοιπών υγρών αποβλήτων. Επίσης σε τμήματα του αύλειου χώρου που δεν ήταν στεγανοποιημένος - τσιμεντοστρωμένος υπήρχαν εναποτεθειμένοι επί του εδάφους όγκοι διαφόρων μεταλλικών υλικών αποβλήτων. 

Το ύψος των συγκεντρωθέντων μεταλλικών υλικών υπερέβαινε την πλαϊνή τσιμεντένια περίφραξη της δραστηριότητας με αποτέλεσμα μέρος αυτών να έχει εξέλθει εκτός οικόπεδου και να έχει πέσει στο πρανές παρακείμενου διερχόμενου ρέματος.