6.4.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-



 Συνελήφθησαν (14) άτομα στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης


Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 


  • (2) άτομα για περιπτώσεις κλοπής. Μεταξύ αυτών και 24χρομη αλλοδαπή στην κατοχή της οποία βρέθηκε πορτοφόλι που όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει από αλλοδαπή εντός αστικού λεωφορείου.  


  • (3) άτομα για περίπτωση ληστείας. Πρόκειται για νεαρούς αλλοδαπούς οι οποίοι με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 62χρονη ημεδαπή στην περιοχή της Σταυρούπολης μια χρυσή αλυσίδα λαιμού. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι 2 εξ αυτών με τον ίδιο τρόπο είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από ημεδαπό στην περιοχή του Ευόσμου μια αλυσίδα λαιμού.


  • (5) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Ανάμεσά τους και :


  • 43χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Πλημμελειοδικείου Ροδόπης σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και προσωρινή κράτησή του για Λαθροδιακίνηση και Ένταλμα Προσωρινής Κράτησης του Εφετείου Θράκης με το οποίο διατάσσεται η προσωρινή του κράτηση.    

  • 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (12) ετών και (6) μηνών για εγκληματική οργάνωση κατ’επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο 29χρονος τυγχάνει ήδη κρατούμενος με ένταλμα προσωρινής κράτησης για διακεκριμένες κλοπές. 


  • Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δεκατριών (13) συνολικά ατόμων. Συγκεκριμένα, - αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος (10) συνολικά ατόμων για (6) περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή μέσω υποκλοπής τραπεζικών στοιχείων. Ειδικότερα, οι ανωτέρω παρέπεμπαν τα θύματά τους σε ιστοσελίδες κλώνους τραπεζικών καταστημάτων αποσπώντας τους προσωπικά στοιχεία και κωδικούς με αποτέλεσμα να καταφέρουν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των (86.163,53) ευρώ μεταφέροντας το σε εμβάσματα σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τόσο της χώρας όσο και του εξωτερικού. ΕΠΙΣΗΣ: - Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού ο οποίος κατά την τελευταία εβδομάδα εισήλθε 2 φορές σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Χαριλάου και αφαίρεσε από τους υπαλλήλους συνολικά (1.120) ευρώ και πακέτα τσιγάρων. - Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού ο οποίος τον Αύγουστο του 2021, είχε μεταβεί σε επιχείρηση εμπορίου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή της Ιωνίας και εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προέβη στην πώληση του ενώ όπως προέκυψε αυτό είχε δηλωθεί στις αρχές ως αντικείμενο απάτης. - Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού καθώς εισήλθε με τη χρήση αντικλειδιού σε εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας μαρμάρων ιδιοκτησίας του πατέρα του και αφαίρεσε 2 Ι.Χ.Φορτηγά. Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

  •