16.3.23

Φονικές πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας: Νεκροί, αγνοούμενοι, καταστροφή καταυλισμών [videos]



Πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν δύο επαρχίες που καταστράφηκαν από τον σεισμό του περασμένου μήνα , σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και αυξάνοντας τη δυστυχία για χιλιάδες που έμειναν άστεγοι.

Toπικές αρχές αναφέρουν πως υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Ένα άτομο σκοτώθηκε στην πόλη Τουτ στη νοτιοανατολική επαρχία Αντιγιαμάν, όπου τα νερά παρέσυραν ένα κοντέινερ όπου διέμενε μια ομάδα επιζώντων από τον σεισμό, δήλωσε ο κυβερνήτης Νουμάν Χατίπογλου. Τέσσερα άτομα αγνοούνται.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο πυροσβέστες αγνοούνται από τις πλημμύρες στη γειτονική επαρχία Σανλιούρφα, δήλωσε ο κυβερνήτης Σαλίχ Αϊχάν στο τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

Τηλεοπτικά πλάνα από τη Σανλιούρφα έδειξαν τα νερά της πλημμύρας να ανεβαίνουν κατά μήκος ενός δρόμου και να παρασύρουν αυτοκίνητα.

Αρκετοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από ένα καταυλισμό σεισμοπλήκτων στη  Σανλιούρφα, όπου οι επιζώντες του σεισμού είχαν καταφύγει σε σκηνές. Οι ασθενείς απομακρύνθηκαν επίσης από ένα νοσοκομείο, ανέφερε η HaberTurk.

Ο ισχυρός σεισμός έπληξε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας στις 6 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 52.000 ανθρώπους — η συντριπτική πλειοψηφία στην Τουρκία. Περισσότερα από 200.000 κτίρια στην Τουρκία είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές.